Sportverenigingen uit De Ronde Venen krijgen donatie Schipholfonds

Abcoude/Mijdrecht/Vinkeveen - Het bestuur van het Schipholfonds heeft vorige week tijdens een feestelijke bijeenkomst op Schiphol, 43 donaties uitgereikt voor een totaalbedrag van bijna € 81.000.

Van de totaal uitgekeerde som van € 81.000, was € 50.000 bestemd voor de speciale Jeugdronde. Jeugdleden tussen 6 en 16 jaar van sportverenigingen kregen tussen half augustus en eind september de gelegenheid om een aanvraag bij het Schipholfonds in te dienen voor deze speciale Jeugdronde 2017

Ook sportverenigingen uit De Ronde Venen kregen een donatie uit de Jeugdronde.

Hockey Vereniging Abcoude kreeg een donatie van ruim € 1.330. Deze donatie had de club te danken aan jeugdlid Abel Heijsteeg. Hij diende bij het Schipholfonds een aanvraag in om zo de club in de gelegenheid te stellen een panna-arena aan te schaffen.

Korfbalvereniging De Vinken ontving van het Schipholfonds een donatie van bijna € 625. Dit was het initiatief van KV De Vinken-lid Sofie Kortz. Zij benaderde het Schipholfonds om financiële steun te verlenen bij de aanschaf van een zogeheten multikorf of kidskorf worden aangeschaft. Dit is een speciaal voor de jeugd geschikte korfbalpaal met hieraan bevestigd een aantal manden op verschillende hoogtes. 

SV Argon uit Mijdrecht kreeg dankzij een aanvraag van jeugdlid Cas Bakker een donatie van € 1.750 voor de aanschaf van trainingsmaterialen voor de jeugdteams. Cas schreef medio september een brief naar het Schipholfonds met een verzoek tot ondersteuning bij de aanschaf van nuttige oefenmaterialen. 

Zwem- en polovereniging De Amstel uit Mijdrecht tenslotte kreeg een donatie van € 1.210, dankzij het initiatief van Iris Pappot.

Foto's: Facebook


advertentie