Lions voeren weer kerstactie voor DE-punten voor Voedselbanken

De Ronde Venen - De Lionsclubs zijn na het grote succes van voorgaande jaren landelijk weer de kerstactie ‘Koffie voor de Voedselbanken” gestart in samenwerking met Douwe Egberts. De laatste actie in februari van dit jaar leverde maar liefst 108.500 pakken koffie op voor de voedselbanken.

Ook in De Ronde Venen werd massaal gehoor gegeven aan de oproep van de Lionsclubs om de DE-punten te doneren aan de Voedselbank De Ronde Venen. In totaal zijn maar liefst 750.000 punten binnengehaald, goed voor 1.418 pakken koffie!

Dit jaar willen de Lionsclubs van Mijdrecht Wilnis, van Vinkeveen Waverveen en van Abcoude weer hun steentje bijdragen om onze eigen Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Ook in onze gemeente zijn helaas honderden personen afhankelijk van onze voedselbank.

Met name koffie is een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Koffie bederft namelijk niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers.

De door het publiek ingeleverde DE-waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie, die vervolgens worden gedoneerd aan de Voedselbank De Ronde Venen.

Het inzamelen van de koffiepunten wordt gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud of vreemd geld in huis liggen, waar niets mee wordt gedaan.  De Lionsclub gaat het gedoneerde oud en vreemd geld omwisselen voor Euro’s. Voor iedere € 10 kan in de derde wereld een arme blinde gratis aan staar worden geopereerd, waarna zij weer normaal kunnen zien, werken en leven!

DE-waardepunten, bij voorkeur geteld, en/of oud en vreemd geld kan tot en met eind december worden ingeleverd op de volgende adressen:

Vinkeveen: Jumbo, Albert Heijn, Maria-Oord (receptie), drogisterij De Bree, SMC De Bron en De Groentehal.

Mijdrecht: Albert Heijn in De Passage 26, Boni, Hema, Smit Visdelicatessen, of op doordeweekse dagen van 09:00 tot 14:00 uur bij de Voedselbank De Ronde Venen (gebouw De Eendracht).

Wilnis: Jumbo, Eet- en Drinkcafe De Buurvrouw.

De Hoef: De Strooppot.

De Lionsclub Abcoude zal DE-waardepunten huis aan huis ophalen in januari, tegelijk met hun jaarlijkse snertactie.


advertentie