Voor buitengebied Ouder-Amstel lonkt nu ook snel internet

Ouder-Amstel/De Ronde Venen - Bewoners van het buitengebied van de gemeente Ouder-Amstel krijgen ook de gelegenheid gebruik te maken van snel internet.

Volgens de website Telecompaper.nl voegt CIF het buitengebied van Ouder-Amstel toe aan de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in het Groene Hart Noord. Onder deze noemer vallen de buitengebieden van De Ronde Venen en het westelijke gedeelte van Stichtse Vecht. Ook Ouder-Amstel sluit nu dus aan bij dit gebied. In totaal telt het buitengebied Groene Hart Noord zo'n 3.100 huishoudens en bedrijven. 

CIF is op dit moment met de gemeente Ouder-Amstel in overleg over de aanlegvoorwaarden en onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad is ook voor Ouder-Amstel deelname beschikbaar. 

Alle 3.100 inwoners die in het buitengebied van De Ronde Venen, Stichtse Vecht West en Ouder-Amstel vallen, krijgen van CIF hetzelfde aanbod. De inwoners kunnen kiezen uit diensten van vier verschillende aanbieders: Caiway, Cbizz, Solcon en WeServe.

Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de inwoners een vastrechtvergoeding. Zij kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van € 15 of een eenmalige afkoop van € 1.900.

De adressen die vóór 29 januari 2018 een abonnement hebben afgesloten, zullen bij een succesvolle glasvezelcampagne worden aangesloten op glasvezel. Inwoners die besluiten later gebruik te maken van het aanbod, betalen minimaal € 995 extra, afhankelijk van de werkelijke kosten.

Bron: Telecompaper.nl


advertentie