Dak Veenweidebad voor collectief opwekken zonne-energie

Mijdrecht – Een deel van het Veenweidebad in Mijdrecht gaat gebruikt worden voor het collectief opwekken van zonne-energie. De coöperatie Zon op De Ronde Venen gaat zonnepanelen op het dak
plaatsen. Inwoners die lid zijn van de coöperatie investeren op deze manier in het duurzaam
opwekken van energie. 

Het college van B&W heeft dinsdag 12 december ingestemd met het voorstel van de coöperatie om
zonnepanelen op het dak van het zwembad te plaatsen. Deelname is met name interessant voor mensen die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen leggen, maar wel graag willen investeren in duurzaam opgewekte elektriciteit. 

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het Veenweidebad is het tweede project van de coöperatie Zon op De Ronde Venen. Het eerste project was de plaatsing van zonnepanelen op het dak van dorpshuis De Vijf Bogen in Baambrugge.

De coöperatie is eigenaar van de panelen, inwoners die willen deelnemen kopen certificaten. Met de verkoop van die certificaten worden de panelen gekocht. De certificaten leveren een gegarandeerd rendement op. 

Het beschikbaar stellen van het dak van het Veenweidebad past volgens wethouder David Moolenburgh (Duurzaamheid) perfect in het streven van de gemeente om klimaatneutraal te zijn in 2040. ,,Eerder dit jaar hebben we een succesvolle actie georganiseerd waarbij inwoners zelf zonnepanelen konden aanschaffen. Met het beschikbaar stellen van daken van gemeentelijk vastgoed maken we het mogelijk dat ook inwoners die, om wat voor reden dan ook, geen zonnepanelen op hun dak kunnen plaatsen toch kunnen investeren in duurzame energieopwekking.

Daarnaast zijn we nu bezig met een actie waarbij inwoners voor een aantrekkelijk bedrag hun woning kunnen laten isoleren. Een klimaatneutrale gemeente bereiken we niet alleen door te investeren in het opwekken van duurzame energie. We zullen ook energie moeten besparen.’’


advertentie