Koffiepunten stromen binnen bij Lions

De Ronde Venen - De Lionsclubs zijn in samenwerking met Douwe Egberts, landelijk weer de actie ‘Koffie voor de voedselbanken” gestart. De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie. 

Ook de Lionsclubs Vinkeveen en Waverveen en Mijdrecht-Wilnis zijn lokaal deze actie gestart om de Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen met koffie in deze moeilijke tijden. Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Koffie bederft namelijk niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers.

De Lionsclubs schrijven in een persbericht dat al duizenden DE-punten zijn ingeleverd, maar dat ze er nog niet zijn. Daarom roepen ze iedereen nogmaals op: “haal uw keukenkastjes, laatjes, potjes en doosjes overhoop en doneer uw DE-waardepunten voor de voedselbank in onze gemeente."

De actie voor de voedselbanken is ook nu weer gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Dit geld wordt door de Lionsclubs omgewisseld in euro’s. Voor iedere € 10 kan in de Derde Wereld een arme blinde gratis aan staar worden geopereerd, waarna hij/zij weer normaal kan  zien, werken en leven! Dankzij deze actie is er nu een prachtige bestemming voor uw oud en vreemd geld.

De DE-waardepunten, bij voorkeur geteld, en oud en vreemd geld kunnen t/m eind december ingeleverd worden op de volgende adressen:

In Vinkeveen: Jumbo, Albert Heijn, de receptie van Maria-Oord, drogisterij De Bree, SMC De Bron en De Groentehal;

In Mijdrecht:: Albert Heijn in De Passage 26, Boni, Hema, Smit Visdelicatessen, of op doordeweekse dagen van 09:00 tot 14:00 uur bij de Voedselbank De Ronde Venen (gebouw De Eendracht);

In Wilnis: Jumbo, Eet- en Drinkcafe De Buurvrouw;

In De Hoef bij De Strooppot.

De Lionsclub Abcoude-Baambrugge zal de DE-waardepunten huis aan huis ophalen in januari, tegelijk met hun jaarlijkse Snertactie.

Eigen foto


advertentie