Kerstverrassing van Lions Vinkeveen Waverveen

Mijdrecht - Vorige week woensdag heeft Lionsclub Vinkeveen Waverveen kerstpakketten bezorgd bij de Thuisbegeleiding van Careyn Zuwe Zorg in het Gezondheidscentrum in Mijdrecht, schrijft de Lionsclub op haar Facebookpagina. Deze kerstpakketten worden door de Thuisbegeleiding persoonlijk uitgedeeld aan speciaal geselecteerde gezinnen en alleenstaanden in De Ronde Venen. Daarbij is ook aan de kinderen in deze gezinnen gedacht: zij worden verrast met een cadeaubon om speelgoed uit te kiezen. Een mooie kerstverrassing voor diegenen die een beetje steun in deze tijd nu hard kunnen gebruiken.

Volgens Ans van Es van de Thuisbegeleiding komt ze, zeker in deze moeilijke economische tijden, bijzonder schrijnende gevallen tegen in de gemeente. Denk hierbij aan moeders die geen eten op de plank hebben, om maar te zwijgen van een kerstcadeautje voor de kinderen.

Naast schulden en psychische problemen is eenzaamheid ook een groot probleem dat de begeleiders tegenkomen in het thuisbegeleidingswerk. De thuisbegeleider is vaak het enige bezoek in de week dat deze mensen ontvangen. “Deze kerstpakketten komen echt terecht op de plekken waar het zeer nodig is en zal daar zeker een fijne kerstverrassing zijn”, aldus Ans van Es.

In het artikel op de Facebookpagina dankt de Lionsclub Vinkeveen Waverveen de Thuisbegeleiding van Careyn Zuwe Zorg hartelijk voor de samenwerking om zodoende de kerstdagen wat te verlichten voor diegenen in de samenleving die het zo nodig hebben.

Op de foto: Margit de Koning overhandigt namens de Lionsclub Vinkeveen Waverveen de kerstpakketten aan Ans van Es van Thuisbegeleiding Careyn Zuwe Zorg.


advertentie