Werkstraf voor Mijdrechter wegens heling gestolen fietsen

Utrecht/Mijdrecht - Het AD meldt dat de 23-jarige Paul L. uit Mijdrecht, die zijn tuin vol had staan met dure gestolen fietsen, afgelopen vrijdag door de kinderrechter in Utrecht veroordeeld is tot 60 uur werkstraf. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan heling van scooters en elektrische fietsen. Naast zijn taakstraf moet hij aan twee slachtoffers ook een kleine schadevergoeding betalen.

Volgens het AD vond de politie in juni van dit jaar in de tuin en in de schuur van de Mijdrechter een groot aantal gestolen rijwielen en motorblokken. Twee scooters en twee fietsen waren een week eerder gestolen in Mijdrecht. Van sommige fietsen bleef de eigenaar onduidelijk. Alle sloten waren opengebroken. Volgens de officier van justitie was overduidelijk dat deze rijwielen waren gestolen.

Het AD schrijft dat L. dat laatste ontkende. Het is zijn lust en zijn leven om brommers op te knappen. Zijn vrienden brengen kapotte spullen naar hem toe. Hij kan niet controleren of daar gestolen spullen tussen zitten, voegde hij daaraan toe. 

De officier vond dit verhaal, volgens het AD, ongeloofwaardig. L. zou de namen van die vrienden moeten noemen, stelde zij. Maar de Mijdrechter hield zijn mond dicht.

De reclassering, zo schrijft het AD, had vastgesteld dat L., die vaker is veroordeeld, sterk onder invloed van die vrienden staat. Hij kan ze slecht iets weigeren. De reclassering adviseerde ook om het jeugdstrafrecht toe te passen. L. vertelde dat hij niet meer met die verkeerde vrienden om gaat. Ook heeft de Mijdrechter nu een bewindvoerder die zijn zaken regelt. 

L. moet aan twee slachtoffers van de diefstallen de kosten betalen voor de aanschaf van fietstassen, die ook waren verdwenen.

De politierechter nam uiteindelijk de eis van de officier over.

Bron: AD


advertentie