Komende donderdag staken de buschauffeurs

De Ronde Venen - Aanstaande donderdag, 4 januari a.s., staken de buschauffeurs, schrijft RTV Utrecht.

Volgens de vakbond FNV. leggen buschauffeurs in het hele land die hele dag hun werk neer. 

De chauffeurs zijn boos over de hoge werkdruk, het gebrek aan scholing en de vergrijzing binnen het bedrijf. Ze dreigden een paar weken geleden met een staking op 4 januari als de vervoersbedrijven niet voor dinsdag 2 januari 12:00 uur aan hun eisen voldeden.

"Reizigers gaan merken dat er vanaf donderdagochtend geen bussen zullen rijden", stelt Marco Hietkamp van CNV Vakmensen. "Dus zij moeten er rekening mee houden dat ze donderdag andere vormen van vervoer gaan gebruiken omdat er niets rijdt."

Vanwege de kerstvakantie is het niet zeker dat alle reizigers op de hoogte zijn. Hietkamp: "Aan de andere kant is het ook zo dat schooljeugd nog niet naar school gaat, dus de vakanties zijn nog gaande. Maar we hebben er uitgebreid aandacht voor om het publiek te informeren."

De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) heeft vakbonden FNV en CNV dinsdagochtend opgeroepen de voorgenomen staking niet door te zetten. "Een staking ontregelt en brengt veel overlast met zich mee voor mensen. Voor een landelijke staking, die zoveel mensen dupeert is volgens de werkgevers geen aanleiding."

De stakingsacties zouden plaatsvinden bij de vervoersbedrijven Syntus, Connexxion, U-OV, Arriva, Qbuzz en EBS. De bonden zeggen in totaal zo'n 12.000 chauffeurs te vertegenwoordigen.

Bron: RTV Utrecht Foto: Google Maps


advertentie