Bushalte Mijdrecht-Centrum langs Rondweg op de schop

Mijdrecht - De gemeente De Ronde Venen meldt dat de bushalte Mijdrecht-Centrum langs beide zijden van de Rondweg in Mijdrecht op de schop gaat.

De bushalte wordt aan beide zijden van de Rondweg verlengd. Ook komt er een zebrapad, dat het mogelijk maakt de Rondweg veilig over te steken en verder wordt de fietsenstalling uitgebreid. De werkzaamheden beginnen in de derde week van januari.

Ter hoogte van het Stationsgebouw aan de Rondweg komt gedurende de uitvoering van het werk een tijdelijke halte.

Vanaf 10 december 2017 rijden Syntus en Connexxion volgens een nieuwe dienstregeling. In die van  Syntus zijn de lijnen van de eindhalte aan de Kogger in Mijdrecht verplaatst naar de bushalte Mijdrecht-Centrum aan de Rondweg. Syntus heeft hiertoe besloten om de overlast voor omwonenden aan de Kogger te verminderen.

Volgens de nieuwe dienstregeling van Connexxion rijden de bussen van en naar Mijdrecht rechtstreeks naar de halte Mijdrecht-Centrum, waardoor ze niet meer via de wijken Hofland en Proostdijland rijden.

De aanpassingen in de dienstregelingen zorgen ervoor dat er meer bussen bij de halte Mijdrecht-Centrum stoppen. De huidige opstelplaatsen voor bussen zijn daarvoor echter te klein en daarom is uitbreiding noodzakelijk.

Gedurende de werkzaamheden kan niet van de huidige bushaltes gebruik worden gemaakt. Daarom
komt er een tijdelijke halte ter hoogte van het Stationsgebouw aan de Rondweg. De rijstrook komend vanaf Bozenhoven, wordt tijdelijk geschikt gemaakt als opstelplaats voor bussen. Reizigers kunnen hier in- en uitstappen.

De werkzaamheden om de huidige haltes uit te breiden duren zes weken en beginnen in de derde week van januari. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Er wordt gestart met de opstelplaats aan de kant van het Bedrijventerrein Mijdrecht en daarna met de opstelplaats aan de kant van het centrum.

Het werk bestaat voor een belangrijk deel uit het verlengen van de huidige haltes zodat meer bussen achter elkaar kunnen staan. Ook komt er een zebrapad over de Rondweg, zodat voetgangers veilig de haltes kunnen bereiken. Verder krijgt de fietsenstalling een, beperkte, uitbreiding.

De werkzaamheden worden voor 75% betaald door de provincie Utrecht.

Op de foto: de plek van de tijdelijke bushalte t.h.v. het Stationsgebouw


advertentie