Alzheimer Café Vinkeveen over autorijden en dementie

Vinkeveen - Komende woensdag, 10 januari, is in Zorgcentrum Zuiderhof in Vinkeveen, weer een Alzheimer Café. Tijdens deze bijeenkomst wordt de vraag behandeld die telkens weer wordt gesteld tijdens gesprekken: wanneer is het bij dementie nog verantwoord om auto te rijden?

Het rijbewijs lijkt soms het belangrijkste gespreksonderwerp. Het is ook een gevolg van de diagnose die iemand rechtstreeks in zijn of haar vrijheid belemmert.

Sinds begin 2010 mogen mensen met een diagnose 'zeer lichte of lichte dementie' blijven autorijden. Daarvoor moeten zij wel een rijtest op de weg, met een deskundige van het CBR, goed doorstaan. Mensen met een matige of ernstige vorm van dementie zijn altijd ongeschikt voor het besturen van een motorrijtuig.

Erwin Veenboer van het VerkeersCollege uit Mijdrecht gaat hierover met de aanwezigen in gesprek.

Nieuwsgierig geworden naar dit thema en wilt u tijdens het Alzheimer Café van gedachten wisselen en/of ervaringen uitwisselen, dan bent u van harte welkom op woensdag 10 januari in Zorgcentrum Zuiderhof aan de Futenlaan 50 in Vinkeveen.

De avond begint om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met dementie. Er is muziek, koffie en gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Neem voor meer informatie contact op met het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan–De Baat op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl.


advertentie