Waar kunt u in januari heen met de Diligence Abcoude?

Abcoude - In een persbericht heeft Tympaan-De Baat de agenda van de Diligence Abcoude (de PlusBus van Abcoude) bekendgemaakt. Die agenda ziet er als volgt uit:

Vrijdag 12 januari 65 jaar televisie entertainment: Het Parel-Arrangement is een feestelijk programma, bomvol topamusement uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Na ontvangst met koffie, thee en een gebakje in de indrukwekkende centrale hal van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, gaat u mee naar een intieme theaterzaal.

Uw gastvrouw biedt u vervolgens de unieke gelegenheid een aantal bijzondere rekwisieten uit de depots van Beeld en Geluid te bekijken.

Tijdens het interactieve filmprogramma haalt ze samen met u herinneringen op aan de leukste televisiemomenten van de afgelopen 65 jaar: Swiebertje, André van Duin, Zeg ‘ns Aaa, de lopende band van Mies Bouwman. Maar ook moderne klassiekers als Baantjer, Koefnoen en andere worden niet vergeten.

Kosten: € 25. Vertrek vanuit Abcoude 12:45 uur Verwachte thuiskomst 16:00 uur.

Zaterdag 13 januari Dineren bij de Schans: Gezellig samen eten met een groepje vriendelijke mensen. De Schans is de ideale mix tussen goed eten en gezellig borrelen. U kunt daar in een ongedwongen sfeer eten & drinken tegen een vriendelijke prijs. 

Kosten: € 5 (excl. diner of drankjes). Vertrek vanuit Abcoude 17:30 uur. Geschatte thuiskomst 21:00 uur.

Donderdag 18 januari Tassenmuseum Amsterdam: Het Tassenmuseum beheert een collectie van meer dan 5.000 tassen, buidels, koffers, beurzen en bijpassende accessoires. En elke tas vertelt zijn eigen verhaal over de mode, kunst, technieken en gewoontes in een bepaalde periode. In het schitterende 17e-eeuwse grachtenpand ontdekt u de ontwikkeling van de tas van de Middeleeuwen tot nu. 

Kosten € 17,50 (korting met Museumjaarkaart). Vertrek vanuit Abcoude: 10:00 uur. Verwachte terugkomst: 14:00 uur.

Donderdag 25 januari Boerenhistorie Boerderij Gagelgat: Op boerderij Het Gagelgat in Soest liggen drie eeuwen boerenhistorie aan uw voeten. Er is hier van alles te zien en te beleven onder het motto “even terug in de tijd van vroeger”. Bovendien is er een kopje koffie met iets lekkers, en een kom soep met een broodje. Daarbij geniet u van het uitzicht over de polder, van de sfeer op de boerderij en van een goed gesprek in leuk gezelschap.

Kosten: € 20 voor vervoer, entree boerderij, koffie en een eenvoudige lunch. Vertrek vanuit Abcoude: 10:00 uur. Terugkomst ongeveer 15:.00 uur.

Woensdag 31 januari  ARTIS: De oudste dierentuin van Nederland en een van de populairste toeristische attracties van Amsterdam. ARTIS is opgericht in 1838 en is een unieke dierentuin met een aquarium, een planetarium, een zoölogisch museum en 's werelds enige microbenmuseum (Micropia heeft een aparte toeslag). Geniet van een ontspannen middag weg van de drukte van het levendige stadscentrum. Wandel door de prachtige tuinen onder de schaduw van de oude bomen en sta versteld door een wereld vol exotisch leven. 

Kosten: € 40. Vertrek vanuit Abcoude: 10:00 uur. Verwachte terugkomst: 16:00 uur.

Aanmelden voor een of meerdere uitstapjes kan bij het Klanten Contact Centrum van Tympaan-De Baat op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur, op telefoonnummer (0294) 283 302 of dagelijks tussen 10:00 en 12:00 uur op telefoonnummer (0297) 760 260.


advertentie