PvdA/GroenLinks lanceert verkiezingscampagne 'Koester De Ronde Venen'

De Ronde Venen - 'Koester De Ronde Venen' is de leus van PvdA/GroenLinks bij de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart a.s.

PvdA/GroenLinks schrijft in een persbericht dat niet het grote geld, maar het geluk van de inwoners van De Ronde Venen centraal staat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. PvdA/GroenLinks lanceerde met lijsttrekkers Pieter Kroon en Ernst Schreurs en lijstduwer Erika Spil dinsdag 16 januari jl. de campagne: ‘Koester de Ronde Venen’ in kringloopwinkel 'Kringkoop' in Mijdrecht. 

Pieter Kroon: “In de politiek gaan discussies snel over de kosten en te weinig over wat we belangrijk vinden, wat we koesteren, wat we willen bereiken.” Mede-lijsttrekker Ernst Schreurs: “De vraag moet zijn: wat is voor inwoners belangrijk en hoe kunnen we dat samen voor elkaar krijgen? Dat is waar wij op inzetten.”

Volgens het persbericht lanceerde PvdA/GroenLinks niet voor niets de campagne in Kringkoop. De kringloopwinkel heeft bijna tachtig mensen in dienst. Kringkoop is de grootste werkgever in de gemeente voor mensen die normaal niet snel in dienst worden genomen, bijvoorbeeld omdat ze een lichte beperking hebben.

“Wij koesteren alle inwoners van De Ronde Venen,” aldus lijstduwer en voormalig wethouder Erika Spil. “Op dit moment krijgen veel mensen zorg omdat ze binnen de regeltjes passen. Er zijn ook mensen die daar net niet binnen passen en daardoor buiten de boot vallen. Die mensen moeten we in beeld krijgen en maatwerk bieden.” 

Er zijn meer belangrijke thema’s voor PvdA/GroenLinks, “Wij koesteren een groene en gezonde woonomgeving,” aldus Kroon. “Dat betekent meer en diverser groen in de wijken. Betere voorzieningen voor fietsers.”

Mede-lijsttrekker Ernst Schreurs: “Het is belangrijk dat inwoners een goede plek hebben om te wonen. Alle inwoners. Dus wil PvdA/GroenLinks meer betaalbare woningen. Voor starters, jonge gezinnen en voor senioren.”

Voordat – met het aansnijden van de taart – de campagne officieel werd gelanceerd, memoreerde bedrijfsleider Floor Groenendijk van Kringkoop de onzekerheid voor zijn medewerkers, door het besluit PAUW Bedrijven op te heffen. Hij wil dóór met het goede werk. De lijsttrekkers van PvdA/GroenLinks zegden toe zich daar sterk voor te maken.

En toen was er taart.


advertentie