Trainer Tonnie Bras weg bij FC Abcoude

Abcoude - FC Abcoude meldt in een persbericht dat trainer Tonnie Bras het bestuur van FC Abcoude heeft laten weten dat hij aan het eind van het seizoen de club gaat verlaten. Tijdens het trainingskamp van afgelopen weekend heeft hij ook de voltallige selectie en begeleiding geïnformeerd over zijn vertrek.

Tonnie is van mening dat de selectie toe is aan een nieuwe implus en dat voor de eventuele realisatie hiervan idealiter een nieuwe hoofdtrainer wordt aangesteld.

Drie jaar geleden trad Tonnie Bras in dienst bij FC Abcoude. Eerst als trainer van het tweede en een half jaar later nam hij, op verzoek van het bestuur, de leiding over van het eerste elftal. In dat jaar wist hij degradatie naar de derde klasse te voorkomen. De jaren erna werden, conform de doelstelling van de vereniging, stabiele resultaten geboekt in de tweede klasse.

Het bestuur van FC Abcoude was graag met Tonnie doorgegaan en het betreurt daarom zijn vertrek, maar respecteert de door hem gemaakte keuze.

FC Abcoude bezet momenteel de laatste plaats in de competitie en gedurende de tweede seizoenshelft zal alles in het teken staan van lijfsbehoud. Hierbij genieten Tonnie, de technische staf, alsmede de spelersgroep het volste vertrouwen van het bestuur. De verwachting is daarom dan ook dat FC Abcoude volgend jaar opnieuw uitkomt in de tweede klasse.

Foto: Mario Wormhout


advertentie