Snel internet buitengebied De Ronde Venen wordt aangelegd

De Ronde Venen - Het buitengebied van De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Ouder-Amstel, krijgt glasvezel. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandagmiddag, werd bekendgemaakt dat 53,9% van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel Buitenaf, een minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. 

Het bleef nog even spannend of die 50% zou worden gehaald, want in het afgelopen weekeinde bleef het aantal inschrijvingen nog onder 50% hangen. Maandag werd echter het benodigde aantal aanmeldingen behaald.

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Een geweldig resultaat dat de vraag naar een goede breedbandverbinding benadrukt. Het is heel spannend geweest of we de 50% zouden halen. Maar dankzij de ambassadeurs, lokale verkopers en de inzet van de gemeenten is het gelukt. Want wat is er veel werk verzet, er is knetterhard gewerkt door iedereen. En met succes! Door het enthousiasme uit de regio komt er glasvezel.”

Ook de Rondeveense wethouder Anco Goldhoorn is blij met het resultaat. Hij prees de vrijwillige ambassadeurs die verschrikkelijk veel werk hebben gemaakt van hun taak aansluitingen 'binnen te praten'.

Inwoners van het gebied die nu alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal € 995, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Glasvezel Buitenaf start nu met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Piet Grootenboer hoopt dat de eerste spade nog voor de zomer de grond in kan. Naar verwachting heeft dan eind 2018 iedereen die een abonnement heeft afgesloten, dan ook een glasvezelaansluiting.

Foto: gemeente De Ronde Venen


advertentie