Onverwachte kijkcijferhit 'De Luizenmoeder' opgenomen in Mijdrechtse school

Mijdrecht - Het is een onverwachte en gigantische kijkcijferhit: De Luizenmoeder op NPO 3. Afgelopen zondag keken ruim 2,5 miljoen mensen naar de absurde komedie over een basisschool.

Wat niet iedereen weet: de successerie werd opgenomen in een leegstaand schoolgebouw aan de Kwikstaart in Mijdrecht. Kinderen van basisschool De Windroos zaten daar vroeger op school. Toen ze hoorden dat er opnames waren in hun oude school vroegen ze de producent van de serie of ze mochten figureren in de serie. En dat mocht.

"Het was erg leuk om mee te doen", vertelt de 11-jarige Melanie Viege. "Wel heel zwaar. Het was veel wachten en vroeg beginnen, maar het was het allemaal waard."

De leukste scène om te spelen was die waarbij de hele klas propjes mocht gooien naar de schooldirecteur. "Want normaal mag dat natuurlijk niet in de klas", zegt Nynke van der Pouw-Kraan (11).

De kinderen hadden niet verwacht dat de serie zo'n succes zou worden. Nu zijn ze opeens beroemd. Nynke: "Mijn hele voetbalteam heeft het gezien. En ze zagen me goed in beeld". Melanie: "Op een verjaardag zeiden ze: 'daar is onze figurant'. Dat is wel heel leuk om te horen." 

Een echte juf Ank of directeur Anton loopt niet rond op De Windroos, maar er zitten wel veel herkenbare situaties in de serie, zegt intern begeleider Irma van Eeken. "Ook wij zien hele mooie traktaties in de klas voorbij komen, maar we hebben geen dropjesbeleid ofzo. De ouders zijn niet zo vervelend als in de serie. We werken juist goed samen. Misschien verdienen ze ook wel die 'participizza-avond'."

Mogelijk komt er een tweede seizoen van de succesvolle hitkomedie. De klas van Nynke en Melanie meldt zich dan graag weer aan voor een rolletje. 

Kijk HIER voor de reportage die RTV Utrecht maakte over De Luizenmoeder.

Bron: RTV Utrecht


advertentie