Hard- en door roodrijders op N201 moeten gaan opletten: flitspaal in werking

Mijdrecht - Hard- en door roodrijders op de N201 richting Uithoorn moeten bij Mijdrecht gaan opletten. De flitspaal die de provincie Utrecht heeft geplaatst op de kruising N201-Veenweg in Mijdrecht in de richting van Mijdrecht-Hofland/Uithoorn, gaat binnenkort aan. Dit schrijft het Parket Centrale Verwerking van het Openbaar Ministerie (PCVOM) in een persbericht.

Deze flitspaal controleert op het naleven van de maximumsnelheid en het door rood licht rijden. Bestuurders riskeren een boete bij overtreding van de verkeersregels. 

Het Openbaar Ministerie heeft besloten deze flitspaal te plaatsen nadat zowel de provincie Utrecht als wegbeheerder, als de politie hebben aangegeven dat de verkeerssituatie ter plekke niet veilig genoeg is. Op de N201 door Mijdrecht rijdt veel verkeer en er wordt regelmatig door rood licht gereden. Vooral fietsers lopen hierdoor een groot veiligheidsrisico.

Volgens het PCVOM is het bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en daardoor bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Met de controle op zowel snelheid als op de verkeerslichten, verwacht het PCVOM dat de veiligheid op deze weg toeneemt.

In de afgelopen periode is de flitspaal  getest. Zo is uitgebreid gecontroleerd of de kentekens op de flitsfoto’s goed te lezen zijn en of de juiste snelheid wordt vermeld.

De paal staat straks 24 uur per dag aan en foto’s van overtredingen worden direct verwerkt door het CJIB. Een automobilist die te hard rijdt én door rood rijdt, krijgt  twee boetes: één voor snelheid en één voor rijden door rood licht.

Na maximaal drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie  op de N201 in Mijdrecht verbeterd is. Het  Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en  de provincie, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.

Op de foto het kruispunt N201-Veenweg waar de flitspaal is geplaatst.


advertentie