Atlantis alleen op kop na winst in Badhoevedorp

Mijdrecht/Badhoevedorp - Atlantis gaat vanaf het afgelopen weekeinde alleen op kop, na een belangrijke winst op Sporting Badhoevedorp. Beide teams stonden gedeeltelijk eerste. Na afloop van deze wedstrijd zou de winnaar dus de koppositie pakken. Atlantis nam de punten mee naar huis door een 17-20 overwinning, en staat nu dus alleen op nummer 1 in de ranglijst.

Na het verlies van vorige week had Atlantis wat goed te maken tegen Sporting Badhoevedorp. Voorafgaand aan de wedstrijd vielen afgelopen week Maarten Helsloot en Jelmer Steen geblesseerd uit.

Het was dus even puzzelen voor coach Arjan Baerveldt. Maar door de brede selectie van heren en dames bij Atlantis, konden de vrijgekomen plekken makkelijk ingevuld worden. De vorige ontmoeting tussen beide teams werd gewonnen door Sporting Badhoevedorp. Daardoor werd nu een tactisch plan opgesteld waarmee Atlantis de wedstrijd moest kunnen winnen.

Atantis schoot uit de startblokken met direct een goal van Sander van Diemen, maar Sporting Badhoevedorp gaf hier snel een antwoord op. Jeroen Korver wist hierna direct weer een goal voor Atlantis te maken. Dit was het begin van zijn 9 doelpunten in deze wedstrijd. 

Lars Kuijlenburg gaf hierna ook direct zijn visite kaartje af door met dit vak direct 100% te schieten. 
Deze goals werden geproduceerd door de sterk spelende Joyce Rodenburg en Amy Loman. Er werd gevochten voor elke bal en dat gaf de ploeg zelfvertrouwen.

Sporting Badhoevedorp bleef aanhaken, maar had het wel lastig. Atlantis verdedigde goed en wist de juiste spelers uit te schakelen. Lynn Loman die midden in het seizoen over is gekomen naar Atlantis, was sterk en liet zien dat ze een aanwinst is voor de ploeg.

Met nog 4 minuten voor de rust was de stand 6-6, maar Atlantis gaf gas en wist een gat te slaan naar twee punten verschil. De doorbraak van Janneke van Ginkel in de laatste seconde gaf de scheidsrechter reden een strafworp te geven. De ruststand was 6-9 in het voordeel van Atlantis.

Na rust schoot Berry de Jong met zijn eerste kans de 6-10 binnen en Amy Loman kwam hier overheen met de 6-11. De Mijdrechtenaren liepen hierna echter even achter de feiten aan en lieten de tegenstanders weer terug komen tot 10-12. Badhoevedorp kon weer aanhaken en het verschil bleef lange tijd twee goals in het voordeel van Atlantis. Er werd door de thuisploeg heen en weer gewisseld in de vakken, maar Atlantis wist hier uitstekend mee om te gaan.

Met nog vier minuten op de klok was de stand 17-18, Atlantis hield Badhoevedorp nog in de droom om een punt of twee te halen. Deze droom werd aan flarden geschoten door Sander van Diemen en de aanvoerder Jeroen Korver.

De jonge maar goed leidende scheidsrechter floot bij een 17-20 eindstand af.

Door deze overwinning van Atlantis en door de winst van de buren uit Vinkeveen tegen Oranje Nassau, staat Atlantis weer alleen bovenaan.

Volgende week zal de ploeg op bezoek gaan in Amsterdam, de wedstrijd zal gespeeld worden in sporthal De Pijp om 14:40 uur.


advertentie