Komende zondag 40e PK Sport Bosdijkloop

Vinkeveen - Loop het voorjaar tegemoet! Komende zondag 18 februari organiseert Toer Trimclub De Merel de 40ste PK Sport Bosdijkloop in Vinkeveen.

Vanwege deze jubileum-editie geeft een tweetal prominente leden van TTC De Merel, Ton Bocxe en Jacques Turkenburg, het startschot en ontvangen alle deelnemers een jubileum-herinnering.

Alle afstanden hebben een nieuw, veilig en aantrekkelijk parcours, zie daarvoor de routekaarten op
www.ttcdemerel.nl.

Lopers kunnen kiezen uit een halve marathon, het hoofdnummer van de PK Sport Bosdijkloop (deelname vanaf 16 jaar) en een 10-kilometerloop, beide door het buitengebied van Vinkeveen, en een 5-kilometerloop door de kern van Vinkeveen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een jeugdloop van 1 kilometer.

Zowel wedstrijdlopers als recreanten zijn welkom.

De start en finish zijn beide op de brug voor sporthal De Boei aan de Kerklaan 32 in Vinkeveen. In de sporthal zijn kleedruimten, douches, foyer met horecafaciliteiten, tasseninname en EHBO aanwezig.

Het doorgaande verkeer zal zondag 18 februari a.s. verkeershinder kunnen ondervinden tussen 10:00 en 14:30 uur op de Kerklaan, Roerdompstraat, Plevierenlaan en tussen 12:00 en 14:30 uur op de Demmerik.

De buslijnen 126 en 130 zullen tot 14:30 uur rijden via de N212, de N201, afrit Vinkeveen nemen en dan via de bushalte bij het viaduct , de route verder vervolgen. Parkeermogelijkheden zijn er vanaf de N201 op het Kloosterplein (Herenweg), bij zorgcentrum Maria-Oord (Herenweg) en achter sporthal De Boei (Tuinderslaantje) en vanaf de N212 bij het winkelcentrum Zuiderwaard (Plevierenlaan).

Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Inschrijven kan in sporthal De Boei vanaf 10:00 uur tot uiterlijk een kwartier voor de start. Het
inschrijfgeld bedraagt voor de 10 kilometer en de halve marathon € 8 en voor de 5 kilometer € 6. Er kan alleen contant worden betaald, pinnen is niet mogelijk. Deelname aan de jeugdloop is GRATIS! 

De start van de 1 kilometer jeugdloop is om 11:30 uur, die van de halve marathon om 12:00 uur, die van de 10 kilometer om 12:10 uur en die van de 5 kilometer om 12:20 uur op de brug voor De Boei.

Het parcours is vlak en over verharde wegen. De kilometerpunten bij alle afstanden worden met grote km-borden aangegeven, per afstand een andere kleur. Elke deelnemer ontvangt een tijdregistratiechip, welke na de finish door vrijwilligers wordt ingenomen.

De prijsuitreiking van de 1 kilometer jeugdloop is om 11:50 uur op de brug voor sporthal De Boei.
De overige prijsuitreikingen vinden plaats in De Boei, volgens het schema: 5 kilometer om 13:00 uur, 10 kilometer om 13:30 uur en de halve marathon om 14:00 uur.

Op de halve marathon en op de 10 kilometer worden geldprijzen uitgeloofd, die alleen bij de huldiging op de dag van de loop worden uitgereikt.

Behalve bruto-tijden worden ook de netto-tijden (zuivere looptijd) vermeld in de uitslag. De bruto-tijden zijn leidend voor de uitslag. Deze staan vanaf 17:00 uur op www.uitslagen.nl, en vervolgens
ook op www.ttcdemerel.nl.

Kijk voor meer informatie op de hiervoor genoemde websites, of neem teefonisch contact op met Peter Meijer op telefoonnummer 06 48 01 37 82, of per e-mail via bosdijkloop@gmail.com of op Twitter.


advertentie