Brancheorganisatie Evofenedex roept op tot haast met verbreding N201

Zoetermeer/Regio - Evofenedex,  de vereniging van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie, wil dat haast gemaakt wordt met de verbreding van de N201 tussen Amstelhoek en Hilversum, omdat de fileproblematiek op de provinciale weg toeneemt. De brancheorganisatie meent dat de aandacht voor de verbreding dreigt te verslappen. Dat meldt Evofenedex op haar eigen website.

Reden tot zorg voor Evofenedex is het recente opstappen van de Utrechtse gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (VVD). Zij trad af vanwege een ander project, de Uithoflijn. In het dossier rondom de N201 was zij een warm voorstander van het verbreden van de weg.

De aandacht voor het verbreden van de N201 om de huidige fileproblematiek te bestrijden, dreigt daardoor te verslappen. En dat terwijl, volgens Evofenedex, het verdubbelen van de wegcapaciteit tussen Amstelhoek en Hilversum hard nodig is.

In 2017 zijn, volgens Evofenedex, diverse ‘wikken en wegensessies’ door de provincie Utrecht georganiseerd. Daarbij zijn de wensen en voorkeuren van bewoners, bedrijfsleven, gemeenten en provincie geïnventariseerd. Er zijn zeker tegenstellingen, maar de noodzaak voor de uitbreiding is groter.

Tijdens de zogenoemde corridorstudie A1 Muiderberg - Eemnes bleek al dat het verbreden van de N201 een goede oplossing is voor files op de A1. Ook zou zo’n verbreding het verkeer tussen de Aalsmeer en de A2 te verbeteren.

Onder aanvoering van de inmiddels opgestapte Utrechtse gedeputeerde, is naar aanleiding van de sessies een verkeersonderzoek gestart. De eerste resultaten daarvan worden in april verwacht.

Evofenedex roept Provinciale Staten van Utrecht dan ook op de voortgang van het project te ondersteunen en te versnellen. Die versnelling is naar de mening van de brancheorganisatie hard nodig om het project af te ronden binnen de termijn van de huidige coalitie.

Bron: Evofenedex


advertentie