VVD: bocht in N201 bij Mijdrecht moet weg en snel

Mijdrecht - Onder de titel 'In de bocht - uit de bocht op de N201 bij Hofland' dringt de VVD De Ronde Venen er bij de provincie Utrecht op aan zo snel mogelijk de bocht in de N201 bij Mijdrecht recht te trekken.

Bijna iedereen in De Ronde Venen heeft wel eens vastgestaan op de N201 bij de bochten bij Hofland, schrijft de VVD. Veel mensen hebben er bijna dagelijks last van. Het verkeer stroopt er op omdat het een onlogische bocht is, waar extra voor wordt afgeremd en omdat de stoplichten de doorstroming belemmeren. Ook omdat sommige vrachtauto’s, die op het industrieterrein moeten zijn, daar afslaan in plaats van één afslag verder te rijden.

De VVD vindt dit een slechte situatie voor de gemeente in het algemeen en voor Mijdrecht in het bijzonder. Kandidaat-raadslid Bart Richter: “ik woon precies aan die rand van Hofland en zie de
verkeersopstopping bijna dagelijks ontstaan, dit moeten we oplossen!”.

De provincie Utrecht is bezig met een plan voor de doorstroming van de hele N201. Binnenkort zouden de eerste resultaten daarvan bekend moeten worden. Door problemen bij de provincie. o.a. het aftreden van de gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (VVD), ligt vertraging op de loer.

De VVD wil daarom aandringen op een snelle voortgang hiervan. “Zelfs na besluitvorming zal het nog een hele tijd duren voordat het project om de bocht te strekken is uitgevoerd, dus er is geen tijd te verspillen”, volgens VVD raadslid Rob Evers, die zich hard maakt voor bereikbaarheid in De Ronde Venen.

Het plan voorziet in het doortrekken van de weg vanaf de bocht bij het benzinestation achter de
bebouwing om, waarna die dan aansluit op de huidige N201 ter hoogte van de Vermogenweg.

In november heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met de aankoop van een stuk grond dat nodig is voor die omlegging. De gemeente is er dus klaar voor.

De VVD gaat, zo meldt het persbericht, zich ervoor inzetten om dit met de provincie vlot te laten verlopen en de aandacht erop te houden.


advertentie