AFTRAP MOVEMBER BIJ WILNISSE BASISSCHOLEN

Wilnis - Met het spelen van een trefbaltoernooi hebben de 4 basisscholen in Wilnis donderdag 28 oktober jl. de aftrap gegeven voor een sportieve maand. November staat bij OBS Willespoort, de Koningin Julianaschool, het Kidscollege en de Vlinderbos in het teken van gezondheid, bewegen en sport. Wethouder Rein Kroon (Sport) reikte na het toernooi de prijzen uit aan de winnaars.

De 4 scholen hebben de maand ‘movember’ genoemd, een samentrekking van het Engelse ‘to move’ (bewegen) en november. Wethouder Kroon is enthousiast over het initiatief van de scholen om meer aandacht te besteden aan sporten en bewegen. ,,Dit past helemaal bij het Sportakkoord. Daarin werken scholen, verenigingen, organisaties en gemeente samen om sporten en bewegen te stimuleren. Movember wordt mede mogelijk gemaakt door Jumbo Wilnis en voedingsconsulent Petra Vink. Die lokale betrokkenheid versterkt deze sportieve maand.’’

De organisatie van movember is in handen van de vakleerkrachten Gym van de basisscholen, Levi Kroon en Laure Montanus. Naast het trefbaltoernooi organiseert buurtsportcoach Ilse van Kippersluis van Team Sportservice, diverse sportclinics voor alle groepen van de scholen. Op deze manier maken de kinderen kennis met nieuwe sporten.

Daarnaast krijgen de ouders en kinderen les van Petra Vink over gezonde traktaties en voeding. Bovendien gaan de klassen op bezoek bij Jumbo Wilnis en leren daar gezonde keuzes te maken in de winkel.

De sportieve maand sluit af met de Jumbo Kidsrun op 21 november a.s. Dit is een hardloopwedstrijd over 1 kilometer door het Speelwoud. Hier mogen alle kinderen van de basisscholen uit Wilnis aan deelnemen. Wethouder Kroon: ,,Kortom, een fantastisch initiatief en een mooie manier om bewegen, sporten en gezondheid bij kinderen en ouders onder de aandacht te brengen."

Op de foto: Groep 7/8 van de Koningin Julianaschool juicht nadat zij een prijs heeft ontvangen uit handen van wethouder Rein Kroon


advertentie