BIBLIOTHEEK START MET ACTIVITEITEN ROND DUURZAAMHEID

Regio - De Bibliotheek wil inzetten op een duurzame toekomst door te inspireren en te informeren. Dit jaar wordt elke maand een activiteit georganiseerd: een lezing, een klimaatgesprek of een informatiebijeenkomst. In de eerste drie maanden van het jaar is er een reeks activiteiten over consuminderen.

Woensdag 26 januari trapt Elke Rabé af met een interactieve lezing over de impact van ons consumptiepatroon op het milieu. Rabé is recent benoemd tot Klimaatburgemeester van de gemeente De Bilt en ze is energie-ambassadeur bij Duurzame Vecht. Ze inspireert anderen zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Tijdens de lezing krijgen de aanwezigen handvatten om in het dagelijks leven toe te passen en zo de eigen voetafdruk te verkleinen en je handafdruk te vergroten. De lezing is gebaseerd op het boek ‘De verborgen impact’ van Babette Porcelijn, waarin deze laat zien dat 80% van onze impact op het klimaat verborgen is. Met name ons consumptiepatroon heeft grote impact, ook elders in de wereld.

Wil je hier wat aan doen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Tijdens deze lezing vertelt Elke Rabé waar de meeste slagkracht zit. De grootste impact zit namelijk niet in de dingen die we verwachten. Zo kun je na deze lezing veel effectiever positieve keuzes maken.

In verband met corona is deze lezing online, op woensdag 26 januari om 19:30 uur. Kaarten zijn alleen vooraf te bestellen: € 5 voor leden en € 10 voor niet-leden.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekavv.nl/duurzaamheid.

Op de foto: Elke Rabé


advertentie