BIJNA 1.600 PAKKEN KOFFIE VOOR VOEDSELBANK DE RONDE VENEN

De Ronde Venen - De jaarlijkse, door Lionsclub Nederland georganiseerde, inzamelactie van Douwe Egbertspunten voor pakken koffie voor de Voedselbank, heeft afgelopen jaar zowel landelijk als plaatselijk, een record gebroken.

Sinds 2012 verzamelt Lionsclub Nederland door heel het land DE-waardepunten, om deze te kunnen verzilveren tegen pakken DE-koffie. Lionsclubs Nederland heeft 204.000 pakken koffie aan René Froger -ambassadeur van Voedselbanken Nederland - overhandigd. Dat zijn er 70.000 meer dan het jaar daarvoor. Hiermee is een mijlpaal van 1 miljoen pakken koffie voor de voedselbanken in de afgelopen negen jaar overschreden.

Een kop koffie is voor ruim een miljoen Nederlanders die onder de armoedegrens leven, een product dat een flinke hap uit het beschikbare budget neemt. Een dagelijks bakje koffie is dus ook voor de klanten van de voedselbanken in Nederland niet vanzelfsprekend.

Pien de Ruig van Voedselbanken Nederland zegt hierover: "We streven bij de samenstelling van de voedselpakketten naar een combinatie van verse producten zoals groente en fruit en langer houdbare producten. In de praktijk worden langer houdbare producten zoals koffie minder vaak gedoneerd, waardoor koffie lang niet altijd onderdeel uitmaakt van de pakketten. Door deze jaarlijkse inzamelingsactie van Lionsclubs Nederland zit koffie de komende tijd in de pakketten en dat waarderen onze klanten enorm." 

De jaarlijkse Lionsclubactie liep van december tot half februari. Op honderden plekken in het land, waaronder in veel supermarkten, stonden verzameldozen waar mensen hun DE-waardepunten konden doneren. Dit jaar werden, ondanks alle coronaperikelen maar liefst 99.000.000 punten ingeleverd, de helft meer dan vorig jaar.

Ook in onze gemeente is dit keer weer massaal gehoor gegeven aan de oproep om DE-punten te doneren aan deze actie van de Lionsclubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen-Waverveen en Abcoude-Baambrugge. In totaal zijn er maar liefst ruim 750.000 punten ingeleverd, goed voor 1.558 pakken koffie!

De Lionsclubs willen al deze donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie!

Kees Schouten, voorzitter van de Voedselbank De Ronde Venen: “Door dit fantastische initiatief kunnen de 120 gezinnen bij onze voedselbank voor een jaar van koffie worden voorzien. We danken opnieuw de Lionsclubs, al hun donateurs en Douwe Egberts daarom van harte!”advertentie