BIJZONDERE OPTREDENS TIJDENS 'MIJN VLAKKE LAND'

Vinkeveen - Zondag 10 september a.s. wordt in twee industriële monumenten, Spoorhuis Vinkeveen (1915) en Gemaal de Ruiter (1923), een serie bijzondere optredens gegeven. Ook bij de veelbekroonde Vinkeveense kaasboerderij Van der Arend vinden die dag optredens plaats, inclusief proeverijen van hun prijswinnende kazen.

'Mijn Vlakke Land' is het thema van deze tweede editie van 'Polder Performances'  met een programma vol hoogtepunten. Het beroemde lied van Jacques Brel komt op alle podia in steeds wisselende gedaantes terug. Samen met veel andere songs, kunstvormen en bewegingen met uitzicht op grazige weiden, koeien, sloten, polders  en in de verte de grote Vinkeveense kerktoren, die in dit vlakke land de enige berg is.

In Gemaal de Ruiter treden Irina Parfenova (piano) en Solomiya Nedbalo (viool) op. Irina is een van oorsprong Russische top-pianiste die in deze streken al ruime bekendheid geniet door haar uitzonderlijk mooie spel. De nog jonge Solomiya (14) kwam aan het begin van de oorlog met haar moeder en zus uit Oekraïne naar Nederland. Zij wordt gezien als een groot talent en studeert aan de Sweelinck Academie in Amsterdam.

Andere hoogtepunten: dichter Mustafa Stitou, popkoor Soundsation met rock-classics, harpiste Aimee van Delden met fluit en zang, het 20-mens sterke Amstel Blazers Collectief, Nederpop-band A3ana & Friends, die de Vinkeveense versie van Mijn Vlakke land ten gehore brengt, het Indiaas/Nederlands dansgezelschap Kalpanarts en jonge talenten van de muziekschool Greetje de Haan.

Op de binnen-podia bij de 3 gebouwen treden in een tijdvak van 30 minuten steeds 2 of 3 artiesten/groepen op zodat iedere bezoeker steeds in 30 minuten het programma van dat podium kan bekijken. 

Vanwege Open Monumentendag is de toegang gratis en zijn er rondleidingen door de monumenten.


advertentie