EXTRA AANDACHT ONDERMIJNENDE CRIMINALITEIT


Het buitengebied van De Ronde Venen is uitgestrekt en relatief dunbevolkt. Dat maakt het aantrekkelijk voor zogenoemde ondermijnende criminaliteit, zoals hennepkwekerijen of drugsdumpingen. Wat er gebeurt, is niet altijd even zichtbaar voor politie en gemeente.

Bij het bestrijden van deze criminaliteit heeft de politie de ogen en oren van iedereen nodig. Politie en gemeente roepen iedereen op die iets afwijkends opmerkt dit te melden. Het liefst bij de politie, maar het kan ook bij Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem start in de Week van de Veiligheid een campagne met als doel meer meldingen te ontvangen over opvallende en afwijkende zaken in met name het buitengebied.

De gemeente besteedt de komende tijd extra aandacht aan de aanpak van ondermijnende criminaliteit in het buitengebied. Ook sluit de gemeente aan bij de landelijke campagne ‘Drop je knife en doe wat met je life’. Jongeren kunnen in de Week van de Veiligheid anoniem en straffeloos nep- en steekwapens inleveren op het politiebureau.


advertentie