STATIEGELD VOOR INLOOPHUIS 'T ANKER GESTOLEN - "ALLE STEUN IS WELKOM"

Wie de afgelopen weken bij de BONI in Mijdrecht boodschappen heeft gedaan heeft 'm wellicht gezien: naast de plek om lege flessen in te leveren staat een emballagepaal. Na het inleveren van lege flessen kunnen klanten hun statiegeldbonnetje doneren aan inloophuis 't Anker in Mijdrecht. Helaas is een groot deel van de bonnetjes door onbekenden meegenomen.

"Ontzettend treurig", reageert de coördinator van het inloophuis. De waarde van de statiegeldbonnen is onbekend, dus de vrijwilligersorganisatie heeft geen idee hoeveel geld ze zijn misgelopen. "We verwachten niet dat het om honderden euro's gaat, maar alle kleine beetjes zijn welkom bij ons."

Ontmoetingsplek

Inloophuis 't Anker is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met kanker in aanraking is gekomen. Bij het inloophuis zijn alle activiteiten gratis, alleen voor koffie en thee wordt een donatie gevraagd. De afgelopen anderhalf jaar was 't Anker voornamelijk dicht vanwege corona. "Maar de kosten gingen wel gewoon door," vertelt de coördinator. Ze krijgen geen subsidie en zijn afhankelijk van particulieren, bedrijven en fondsen uit De Ronde Venen. Ook dat liep in coronatijd minder goed. "Alle inloophuizen hebben het momenteel zwaar."

Dus kwam de actie met de statiebonnen goed van pas. In augustus werd in samenwerking met het KWF de emballagepaal geplaatst. "Een mooie, makkelijke manier om wat extra geld op te halen," vertelt de coördinator over de actie. Ze hoopt dat de misgelopen bonnetjes toch nog terecht komen. "Wie weet krijgt de persoon berouw en worden de bonnetjes nog teruggegooid." 

Blijven doneren

Vorige week ging 't Anker voor het eerst weer helemaal open. De meeste activiteiten worden weer aangeboden, zoals yoga, muziek, improvisatie en schilderen. Ook het smartlappenkoor kan coronaproof weer doorgaan. "Je merkt aan onze gasten dat ze ontzettend blij zijn dat we weer open zijn. Dit is voor veel mensen een belangrijke ontmoetingsplek." De inzamelingsactie was met name bedoeld om dit soort activiteiten aan te kunnen bieden.

De BONI laat weten dat de paal langer mag blijven staan. Tot 1 oktober kunnen klanten hun statiegeldbonnen inleveren. Ook wordt de paal beter beveiligd. De vrijwilligers van 't Anker hopen dat ook deze maand mensen hun bonnetjes weer in willen leveren. "Alle steun is welkom."


advertentie