Hans butzelaar exposeert bij kunstrondevenen

De Ronde Venen – Van 7 tot en met 16 april organiseert kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen weer een nieuwe expositie in haar pop-up galerie in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht. De expositie kan van  donderdag tot en met zaterdag, tussen 12:00 en 16:00 uur worden bezocht. De exposerende kunstenaar is deze keer Hans Butzelaar. Hij zal persoonlijk in de galerie aanwezig zijn. In deze tentoonstelling blijkt zijn interesse in vorm en kleur steeds meer richting abstractie te gaan. Hij is op zoek naar een stijl waarin abstractie en impressionisme samen kunnen gaan.

In zijn werk richt hij zich vooral op landschappen. Terschelling, de Provence, Toscane en het uitzicht vanuit zijn atelier, het Utrechtse polderlandschap, zijn de favoriete onderwerpen. Ingetogen kleurgebruik kenmerkt zijn werk.

Hans Butzelaar, in 1945 geboren in Amsterdam, heeft altijd veel belangstelling gehad voor beeldende kunst. In zijn jonge jaren, tot zijn 22ste, schilderde en boetseerde hij. Tijdens zijn werkzame leven verzamelde hij schilderijen en op zijn vele reizen over de wereld vond hij altijd wel tijd om een museum of galerie  te bezoeken.

In 2000 stopte hij met werken en pakte hij direct zijn oude liefde, de beeldende kunst, weer op. Hij nam les in schilderen en beeldhouwen en hij probeerde een eigen stijl te ontwikkelen. Inmiddels volgt hij geen lessen meer en gaat hij vastberaden zijn eigen weg. Ook het bestuderen van een aantal favoriete kunstenaars, zoals Otto B. de Kat, Modigliani, Nicolas de Staël en Jan van Heel, leerde hem veel.

Alle andere aspecten, zoals vorm, compositie, structuur en kleur, ontstaan bij Butzelaar tijdens de dagelijkse worsteling met het doek op de ezel. Hij wil geen boodschap brengen, maar probeert iets te maken dat aangenaam is om naar te kijken. Hij zegt hierover: “Mijn uitdagingen zijn vooral van schilderkundige aard. Hoe verkrijg ik dat transparante groen, hoe zet ik dat mooie verschoten blauw er tegen aan en welk warm grijs zou daar het best bij passen?” Ingetogen kleurgebruik kenmerkt zijn werk. Al zijn schilderijen zijn ingelijst, Hij besteedt daaraan veel aandacht.

Behalve in de expositie is er ook werk van hem te zien op www.butzelaarbeeldendekunst.nl.

Kijk voor meer informatie over KunstRondeVenen  op www.kunstrondevenen.nl en op haar Facebookpagina. Daar is ook te lezen dat van 21 tot en met 30 april in de galerie werken van Karin de Rooij-Leicht en Marianne Blokker te zien zullen zijn.



AbcoudeBaambruggeCultuurGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisCultuurgemeente de ronde venenhans butzelaarkarin de rooij leichtkunstrondevenenmarianne blokkerpop up kunstgaleriertv ronde venenwinkelcentrum de lindeboom mijdrecht


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×