IN DE RIJ VOOR KAARTVERKOOP WILNIS FESTIVAL

Het Wilnis Festival gaat door, in elk geval wat de organisatie betreft. Vandaag begon de kaartverkoop voor het vierdaagse festival. Vanwege de oplopende coronabesmettingen heeft het kabinet besloten om meerdaagse festivals tot ten minste 13 augustus niet door te laten gaan. Het Wilnis festival begint op 18 augustus, dus het blijft onzeker of het ook echt door kan gaan. “Het is ongelofelijk spannend. Ik heb nog nooit zo’n uitdaging gehad met de organisatie,” vertelt organisator Silvia Kruijt.  

Toch zat er voor Silvia maar één ding op: doorgaan met organiseren. Want ze wil zo graag. Toen het kabinet een aantal weken geleden groen licht had gegeven, had ze alles in gang gezet. Bovendien: "Wat als 13 augustus blijkt dat het allemaal wél door mag gaan, dan zouden we niets hebben. Nu zijn we er tenminste klaar voor. Afzeggen kan altijd nog."

De inwoners van Wilnis hebben er in elk geval zin in. "Ik word al dagen lang gebeld en gemaild met vragen over de kaartverkoop," vertelt Silvia. "Mensen willen zo graag een kaartje. Ik merk dat de behoefte aan een feestje echt groot is."

In de rij

Dat is goed te zien als de kaartverkoop begint. Een halfuur voor aanvang staat er al een lange rij, dat was vorige jaren niet het geval. "Ik dacht ik kom vroeg, dan heb ik tenminste een kaartje", vertelt een vrouw. Een moeder en haar dochter hebben er zin in. Om corona maken ze zich geen zorgen, wel of het festival doorgaat en of ze op tijd zijn voor een kaartje.

Veel mensen die een kaartje kopen gaan met hun familie. Op het terrein is een kermis, een terras, bruin café en ruimte voor de voetbal en beachvolleybal toernooien. 's Avonds zijn er live muziekoptredens in de feesttent. Daar kijkt een jongen die met zijn vriendengroep in de rij staat het meest naar uit. "We hebben lang geen feest gehad, dus we hebben er wel weer zin in". 

Al 36 jaar feest

Het Wilnis festival is niet zomaar een feest. Voor veel mensen is het traditie. In 1985 bestond het dorp Wilnis precies 900 jaar. Reden voor feest. De vader van Silvia, Ben, had destijds een discotheek in Vinkeveen. Aan hem werd gevraagd een feest te organiseren. Het feest duurde tien dagen en was een groot succes. Silvia hielp als kind al mee, en is dat altijd blijven doen.

Vanaf die eerste editie heeft de familie Kruijt het festival elk jaar opnieuw georganiseerd. Al 36 jaar lang. Behalve dan vorig jaar. “Heel gek om een jaar over te slaan”, vertelt Silvia. Hoewel ze het erg jammer vond, was er toen in elk geval duidelijkheid.  “In april werd gezegd: tot september geen evenementen. Dan weet je ook waar je aan toe bent.” Nu blijft het even afwachten. 


advertentie