JONGEREN KRIJGEN EIGEN PLEK (OP NOG TE VINDEN LOCATIES)

De Ronde Venen - Een plek om samen te komen en andere jongeren uit de buurt te ontmoeten. Dat is een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP). De gemeente vindt het belangrijk dat jongeren een eigen plek hebben.

In Mijdrecht is sinds de zomer zo’n plek en in Vinkeveen is de JOP opgeknapt. In Abcoude en Wilnis wordt gezocht naar een locatie.

In de stromende regen werd afgelopen zomer de JOP in Mijdrecht geopend. Hiermee werd gelijk getest of deze waterdicht is. Tijdens de opening waren medewerkers van het jongerenwerk, van de politie en van de gemeente aanwezig.

Wethouder Maarten van der Greft (Jeugd- en Jongerenbeleid): “We hebben straks in alle grote dorpen een JOP. Zo is er voor jongeren altijd in de buurt een overdekte hangplek waar zij terecht kunnen. De gemeente heeft een hart voor onze jongeren en wij vinden het belangrijk dat er een plek is waar zij kunnen samenkomen zonder dat er overlast wordt veroorzaakt. Het is nu aan de jongeren zelf om hier volop gebruik van te gaan maken.”

In het centrum van Mijdrecht staat de JOP bij de langparkeerplaats aan de Rondweg. Het is een omgebouwde zeecontainer met stalen bankjes en een tafel. De omliggende bedrijven zijn betrokken bij de keuze van de locatie. Het Rabobank Dichtbijfonds heeft financieel bijgedragen aan de realisatie van de JOP.

Eenzelfde omgebouwde zeecontainer komt in Wilnis. De JOP is al klaar, maar er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie. Direct betrokken worden hierin meegenomen. De exacte locatie is binnenkort bekend.

De JOP in Vinkeveen is opgeknapt. De JOP aan de Talingenlaan bestaat sinds 1999 en was toe aan een opknapbeurt. De JOP is geverfd en de tegels zijn opgeknapt. De gemeente wil de plek nog mooier maken. Jongeren uit Vinkeveen die daar ideeën over hebben én die willen meehelpen zijn welkom.

Ook de jongeren in Abcoude hebben behoefte aan een eigen plek. De gemeente zoekt op dit moment naar een geschikte locatie. De jongerenwerkers, jongeren uit de buurt en de wijkagenten worden betrokken bij de zoektocht. Als een geschikte locatie gevonden is, dan wordt daar een JOP zoals in Mijdrecht geplaatst. Wil je meedenken over een geschikte plek in Abcoude? Of wil je meehelpen bij het opknappen van de JOP? Stuur dan een mail naar goudinjewijk@derondevenen.nl.


Op de foto: Medewerkers van het jongerenwerk, van de politie, van de gemeente en wethouder Maarten van der Greft bij de JOP in Mijdrecht


advertentie