Kom genieten van de botshol

Natuurgidsen van IVN De Ronde Venen en Uithoorn nemen je de komende weken graag mee om je de Botshol te laten beleven. Dit gebied is voor een deel oud laagveen moeras en voor een deel open plassen. Het ziet er uit zoals heel De Ronde Venen er een paar honderd jaar geleden uitzag. De IVN natuurgidsen zullen ook vertellen hoe het gebied zo is geworden. Het is nu een heel gevarieerd gebied met smalle slootjes, petgaten, moerasbos en open plassen.

De natuurgidsen laten je de mooiste plekjes zien en vertellen honderduit over de vogels, waterplanten, libellen, orchideeën, ringslangen en vissen die je ziet. De IVN natuurgidsen kunnen natuurlijk geen garantie geven dat je een lepelaar of buizerd ziet vliegen, of dat je een ringslang tegenkomt. Maar we weten zeker waar de zeldzame planten zoals de rietorchis, galigaan en zonnedauw staan.

Het avontuur start bij Botenverhuur Verweij. Daar kun je de komende weken onder begeleiding van een ervaren IVN natuurgids op zondagochtend, zaterdagochtend en woensdagavond mee met een roeitocht. De roeitochten worden gehouden van 19 juni t/m 11 juli en van 25 augustus t/m 5 september. Kijk voor de exacte data op www.ivn-drvu.nl.

De excursie kost € 6,- per persoon en als je IVN lid bent krijg je € 1,- korting. In verband met de beschikbaarheid van de gidsen vragen we om jezelf van te voren op te geven. Dit kan via botshol@ivn-drvu.nl. Heb je liever persoonlijk contact bel gerust: 06-40229319 Coen Vulperhorst, 06-52004564 Michel Leijen of 06-51162629 Rob Idema.



NieuwsVinkeveenWaverveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×