ZEVENDE KORENFESTIVAL BEKOORLIJK ABCOUDE

Abcoude - Op zaterdag 21 mei a.s. vindt in Abcoude weer het Korenfestival BeKOORlijk Abcoude plaats. Eindelijk kan er weer met elkaar gezongen worden na twee jaar alleen achter de computer. Gelukkig blijft zingen hobby nummer één en hebben bijna alle koren de lockdowns van de afgelopen twee jaar glansrijk doorstaan!

Op zaterdag 21 mei aanstaande zal in de Dorpskerk in het centrum van Abcoude nu alweer voor de zevende keer het korenfestival BeKOORlijk Abcoude  plaatsvinden. In 2008 begonnen als een cadeau van het jubilerende Creatoonkoor voor de dorpsgemeenschap van de gemeente Abcoude-Baambrugge, is het nu uitgegroeid tot een graag gezien en gehoord evenement waar vele koren op afkomen en waar het publiek zelfs in nog grotere getale op af komt!

Alle zes de vorige keren is het een groot succes geweest met steeds meer enthousiaste koren die graag in de mooie dorpskerk willen zingen voor een enthousiast publiek dat zichtbaar geniet van alle koorklanken. Klassiek, pop, smartlappen, musical, wereldmuziek: alles passeert de revue, maar ook de samenstelling van de koren is zeer divers, van jongerenkoor tot senioren, van vrouwen- tot gemengd- tot mannenkoor. 

Het festival wordt geopend door het welbekende en eigenzinnige café chantant collectief De Muze van Abcoude, o.l.v. Linda van Nimwegen en Marjolein Macrander. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door de twee Abcoudenaren Marry Jansen-Kin en Claartje van den Andel, die het geheel opvrolijken met kleine interviews en wetenswaardigheden.

De opening zal zijn om ongeveer 10:00 uur. De kerk opent haar deuren om 09:45 uur. Om ongeveer 16:00 uur klinken de laatste koorklanken. Let op: de tijden kunnen nog aangepast worden! Begin mei zal er een flyer komen te liggen op diverse plekken in het dorp met de actuele tijden en ook met een lijst van de optredende koren.

De toegang is gratis, maar ter dekking van alle onkosten wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld! In de kerk is drank te koop. Programmaboekjes liggen ter inzage, evenals de plattegrond van Abcoude met daarop de Atelierroute die in hetzelfde weekend plaatsvindt.

De laatste informatie kunt u vinden op Facebook en op www.creatoonkoor.blogspot.com.


advertentie