LAAG INKOMEN? VRAAG DAN DE ENERGIETOESLAG VAN € 1.300 AAN

De Ronde Venen - Het betalen van de energierekening kan moeilijk zijn. Daarom hebben huishoudens met een laag inkomen recht op een energietoeslag van € 1.300. Met deze toeslag kunnen zij een deel van de gestegen energiekosten betalen.

Huishoudens met een laag inkomen die bekend zijn bij de gemeente krijgen het geld automatisch op hun bankrekening. Zij krijgen dit in twee delen. Hierover hebben zij een brief ontvangen. Andere huishoudens moeten de toeslag zelf aanvragen.

Huishoudens die moeten rondkomen van maximaal 120% van het sociaal minimum hebben ook recht op deze toeslag. Zij kunnen vanaf nu een aanvraag indienen via www.derondevenen.nl/energietoeslag. Op de website van de gemeente staan de voorwaarden. De aanvraagprocedure loopt tot en met 29 februari 2024.

Kijk HIER voor de geldende bedragen van het sociaal minimum.

Het Servicepunt helpt bij het invullen van formulieren. Inwoners die hulp willen bij het invullen van het aanvraagformulier kunnen telefonisch een afspraak maken bij het Servicepunt op (0297) 58 76 00 of per e-mail via info@servicepuntderondevenen.nl.


advertentie