SPEEDDATEN VOOR REGENBOOG-WENSOUDERS

Regio - Als je LHBT+ bent is het vergeleken met hetero’s een stuk complexer om invulling te geven aan je kinderwens. Veel regenboog-wensouders kiezen voor een co-ouderschapsconstructie. Maar waar ontmoet je een andere ouder om een gezin mee te vormen? Op 29 oktober kan dit op een speciale speeddate voor wensouders die co-ouderschap overwegen.

Tijdens deze speeddate kunnen wensouders die co-ouderschap overwegen en in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland of Utrecht wonen, elkaar ontmoeten en leren kennen in korte gesprekken. Niet alleen als je LHBT+ bent, kun je je voor de speeddate aanmelden. Zo kunnen bijvoorbeeld ook single-heterovrouwen er bijvoorbeeld een homostel ontmoeten om samen een gezin te overwegen.

De speeddate is een eerste verkenning. Met klem wordt iedereen geadviseerd om na de ‘speed’ gesprekken vervolgens héél ‘slow’ en zorgvuldig verder te gaan.

Meer dan Gewenst, de Nederlandse stichting voor regenboog-ouderschap, organiseert regelmatig dit soort speeddates. Bestuurslid Sara Coster: “Voor co-ouderschap is het belangrijk dat de wensouders op niet al te grote afstand van elkaar wonen. Daarom richten we ons bij deze speeddate op wensouders uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht en de directe omgeving daarvan. De wensouders spreken dan vooral met andere wensouders uit hun eigen regio.”

De speeddate is op zondagmiddag 29 oktober van 13:30 tot 16:15 uur in Amsterdam. De precieze locatie krijgen de deelnemers na aanmelding.

Kijk voor aanmelding en meer informatie op www.meerdangewenst.nl.


advertentie