THEMA-AVOND VEILIG ALTIJD EN OVERAL

De Ronde Venen - Gemeente De Ronde Venen organiseert dinsdag 21 november a.s. in samenwerking met Veilig Thuis, Kwadraad en de Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen een thema-avond over geweld tegen vrouwen.

Geweld tegen vrouwen en meisjes komt voor op allerlei plaatsen: op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub en in cyberspace. En ook in het OV, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals en op het strand. Maar ook achter de voordeur en op plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten.

Om aandacht te vragen voor het probleem, komt er een thema-avond op dinsdag 21 november a.s. van 19:00 tot 21:00 uur in De Boei in Vinkeveen. De organisatie is in handen van de gemeente, Veilig Thuis, Kwadraad en Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen.

Het programma van de avond is als volgt:

19:00 uur Inloop met iets te drinken
19:30 uur Video over een jonge vrouw die worstelt met de nasleep van het melden van seksuele intimidatie op de werkplek
19:45 uur Duska Sabljic van Veilig Thuis licht het thema toe
20:15 uur Wethouder Huib Zevenhuizen vertelt waarom het thema voor de gemeente belangrijk is
20:30 uur Jos Honig vertelt waarom hij als ondernemer het belangrijk vindt om deel te nemen aan de campagne Orange the World
20:45 uur Oproep om een pledge (belofte) te ondertekenen
21:00 uur Einde

Iedereen kan medestander worden en een pledge (belofte) ondertekenen. De ondertekenaars geven hiermee aan dat zij zich willen inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden. 

Aanmelden kan via www.derondevenen.nl/oranje.


advertentie