INKOOPACTIE ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN EEN SUCCES

Eind mei is gemeente De Ronde Venen gestart met een grootschalige advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen of een hybride warmtepomp te kopen. Maar ook de cv-installatie te optimaliseren of vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas te plaatsen, zodat woningeigenaren direct de energierekening verlagen. 

 

Veel aanvragen voor zonnepanelen 

Zonnepanelen zijn populair omdat prijzen de afgelopen jaren sterk zijn gedaald. Een compleet geïnstalleerd en werkend zonne-energiesysteem met 10 zonnepanelen begint al bij € 3.000,-. Een extra voordeel is dat woningeigenaren de btw op de aankoop terugkrijgen van de Belastingdienst, dat scheelt bijna 21%. Zonnepanelen verdienen zichzelf in 6 tot 8 jaar terug, na die tijd is er nog ruim 20 jaar voordeel van gratis groene stroom.

 

Gemiddeld 30% subsidie bij 2 isolatiemaatregelen

Eigenaren  die 2 of meer isolatiemaatregelen laten uitvoeren ontvangen gemiddeld 30% subsidie. De subsidie is beschikbaar voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, hybride warmtepomp en HR++ glas. Het is niet mogelijk zonnepanelen te plaatsen met deze subsidie. Voor deelnemers van de inkoopactie wordt de complete subsidieaanvraag uit handen genomen. Het is ook mogelijk om vrijblijvend advies en een offerte te ontvangen met isolatiemaatregelen die uitgevoerd kunnen worden.

  

Isolatieglas voor minder tocht en een lagere energierekening

Woningeigenaren met enkel glas of oud dubbel glas plaatsen via de inkoopactie voordelig HR++ glas. Het vervangen van enkel glas voor HR++ glas in een hoekwoning kost gemiddeld € 3500,-. Dit levert een directe besparing op van ongeveer €350,- per jaar. Kozijnen vervangen, inclusief glas, is ook mogelijk via de inkoopactie. 

 

Flink besparen met spouwmuurisolatie 

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de woning beter warmte vasthoudt. De muren van een tussenwoning zijn vaak al voor € 900,- volledig geïsoleerd, dit levert een besparing op van gemiddeld € 300,- per jaar. Deelnemers verdienen spouwmuurisolatie in de meeste gevallen binnen 4 jaar terug.

 

Altijd warme voeten met vloerisolatie 

Eigenhuisbezitters met vloerisolatie besparen energie en hebben minder last van koude voeten en tocht. Ook voorkomt vloerisolatie vochtproblemen en muffe lucht vanuit de kruipruimte. Vloerisolatie levert een jaarlijkse besparing op van gemiddeld € 230,-.

 

Aanmelden kan tot 31 juli 2021 via de website Winst uit je woning

Gemeente De Ronde Venen helpt met deze actie woningeigenaren de energielasten te verlagen én de CO2 emissie in de gemeente terug te dringen. Vragen over de advies- en inkoopactie? Of wilt u zich aanmelden, maar heeft u geen internet? Bel dan met de helpdesk van Winst uit je Woning. Dat kan op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via  023 58 36 93 6.


advertentie