Locatie:

De Woudreus, Wilnis

Wanneer:

Woensdag 27 maart van 10.00 tot 11.15 uur

Natuurbeleving bij Mama Lokaal Wilnis

Deze ochtend is er voor de allerkleinsten en hun mama’s (en papa’s) een leuke natuurbeleving. De activiteit wordt verzorgd door Clara Timmerman van Paardebloem Natuuractiviteiten en is mogelijk dankzij een financiële bijdrage vanuit het provinciale project ‘Groen doet goed’.

De vogels zingen.. het is bijna Pasen! Zijn de vogels al een nestje aan het maken? Kom je mee met Koolmeesje een nestje helpen bouwen voor de vogels? En we maken er ook een voor ons zelf! Pas jij erin? Maak jij ook mooie eitjes erin? Wie doet er mee?

Kinderen (en volwassenen!) hebben natuur (een natuurlijke omgeving) nodig. Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van hun motoriek en zelfvertrouwen, het helpt tegen concentratieproblemen en het bevordert de creativiteit. De hele dag binnen zitten met tablet of spelcomputer veroorzaakt bovendien bijziendheid en rugproblemen op jonge leeftijd. In een natuurlijke omgeving spelen kinderen veel gevarieerder, zijn er minder onderlinge problemen. Er zijn allerlei uitdagingen. Geen dag is hetzelfde. Dus naar buiten allemaal. Leer samen met Clara hoe je dit stimuleert bij je kind(eren) en geniet samen van de natuur om je heen.

Trek je kindje geschikte buitenkleding aan! Regenlaarsjes en een broek die vies mag worden. Ook voor als het buiten (een beetje) nat is. Bij doorgaande regen zijn alle activiteiten binnen. De activiteit start om half 11 en duurt ongeveer drie kwartier. Koffie/thee staat om 10 uur klaar.

Gepubliceerd: 3 maart 2024Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×