Locatie:

De Woudreus, Wilnis

Wanneer:

Woensdag 15 mei van 19.15 tot 21.30 uur

Entree:

Gratis

15 Mei: Workshop maak je eigen tuin klimaatbestendig

Op woensdagavond 15 mei vindt bij NME Centrum De Woudreus de workshop ‘Maak je tuin klimaatbestendig’ plaats. Het klimaat verandert en dat merken we. Tijdens steeds vaker voorkomende warme dagen loopt de temperatuur hoog op in je tuin, en tijdens langdurige piekbuien loopt het water soms niet meer weg. Wil je weten hoe je aanpassingen aan je tuin kan doen om beter om te gaan met wisselende weersomstandigheden? Doe dan mee. De workshop is ook interessant als je meedoet met de actie NK tegelwippen van de gemeente. Zie voor meer informatie hierover: www.derondevenen.nl/tegeltaxi. 

Julian Werner van waterschap AGV geeft de workshop. Hij is community manager voor klimaatadaptatie bij het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. In deze rol wil hij inwoners, bedrijven, maatschappelijke en groene organisaties en woningcorporaties enthousiast maken om op lokaal niveau groenblauwe maatregelen te nemen. Julian geeft praktische tips om in je eigen tuin en omgeving de eerste stappen te zetten. In de klimaatadaptieve tuin die bij De Woudreus wordt aangelegd, kun mooie voorbeelden bekijken.

Heb je geen eigen tuin, maar ben je wel heel nieuwsgierig naar alle mogelijkheden? Dan kun je ook deelnemen aan deze workshop. De workshop is gratis en vindt plaats bij NME-Centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis. Inloop vanaf 19.15 uur. Tijd van 19.30 – 21.30 uur. Aanmelden is verplicht via www.dewoudreus.nl. Ga naar ‘activiteiten’.

Gepubliceerd: 4 mei 2024Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×