Noodoproep utrechtse burgemeesters aan nieuw kabinet

Regio – De burgemeesters in de provincie Utrecht doen in een gezamenlijke verklaring een noodkreet aan het kabinet. Ze zeggen dat het water aan de lippen staat bij ondernemers in de zogenoemde niet-essentiële detailhandel. Voor hen is meer financiële steun nodig, vinden de burgemeesters. Óf “een verantwoorde versoepeling van bestaande maatregelen”.

Onder niet-essentiële detailhandel vallen bijvoorbeeld kledingwinkels, woonwinkels en tuincentra. Zij krijgen nauwelijks steun van het kabinet, zegt Sharon Dijksma. Zij is naast burgemeester van Utrecht ook voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht, een samenwerkingsverband van alle Utrechtse gemeentes. Dijksma zegt tegen RTV Utrecht dat veel ondernemers failliet (dreigen te) gaan. “Sommigen hebben hun hele pensioenspaarpot opgegeten en staan op rand van omvallen. Terwijl ze geen idee hebben wanneer ze weer open kunnen. De eerste lockdowns konden ze nog opvangen, maar deze niet meer.”

Een paar dagen terug deed de Veenendaalse burgemeester Gert-Jan Kats een soortgelijke oproep. “Nog langer omzet missen kan nu echt een faillissement betekenen”, schreef hij. “En dat is voor deze ondernemers een zakelijk en persoonlijk drama.”

Het CDA in De Ronde Venen heeft de fracties in de Rondeveense gemeenteraad opgeroepen gezamenlijk een brief te sturen aan premier Rutte, met een pleidooi voor het openstellen van niet-essentiële winkels.

Het huidige maatregelenpakket loopt tot aanstaande vrijdag. Het is op dit moment nog niet bekend wanner het kabinet een nieuwe corona-persconferentie houdt.AbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilnisbrief aan minister president rutteburgemeesterscda de ronde venencoronacoronamaatregelenEconomiefinanciële steun verhogengemeente de ronde venengemeenteraad de ronde venengezamenlijke briefniet essentiële detailhandelpremier mark rutteprovincie utrechtrtv ronde venenveiligheidsregio utrechtversoepeling coronamaatregelen

Meer in dossier brief aan minister president rutte

Meer in dossier brief aan minister president rutte


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×