'woningbouw op ongebruikte sportvelden win-win-situatie'

De Ronde Venen – Ruimte om nieuwe woningen te bouwen én een mogelijkheid om sportverenigingen toekomstbestendiger te maken. Met woningbouw op velden die sportverenigingen niet gebruiken slaat de gemeente 2 vliegen in 1 klap. De sportverenigingen geven velden terug die ze niet gebruiken en beperken op die manier kosten. Voor de gemeente ontstaat een bouwlocatie.

,,Dit is een win-win situatie’’, zegt wethouder Rein Kroon. Als gevolg van de coronacrisis liepen sportverenigingen harde klappen op. Het aantal leden verminderde en er waren geen inkomsten uit bijvoorbeeld de kantine. Verenigingen kijken daarom kritisch naar de velden die ze huren van de gemeente. Zijn die allemaal nodig als er minder leden zijn? De kosten gaan omlaag door minder sportvelden te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de verenigingen financiële ruimte krijgen om uitdagingen aan te gaan.

Deze situatie speelt op dit moment bij Sportvereniging Argon en de tennisverenigingen Mijdrecht en De Ronde Vener. Argon wil velden inleveren, waardoor betaalbare woningen voor starters en senioren gebouwd kunnen worden. Bij de tennisverenigingen gaat het om een samenvoeging waardoor een locatie vrijkomt voor woningbouw. Een win-win situatie voor de gemeente en voor de sportclubs: genoeg sportfaciliteiten en betaalbare huur- en koopwoningen.

Wethouder Rein Kroon: “Het zijn bijzondere en ingrijpende tijden. Naast corona speelt ook het verduurzamen van de sportgebouwen mee. We begrijpen dat dit impact heeft op de sportclubs en kijken naar opties om de verenigingen te helpen. Zo kwam tijdens een overleg met het bestuur van sportvereniging Hertha het idee ter sprake om een deel van de grondopbrengsten ter beschikking te stellen aan alle verenigingen voor bijvoorbeeld de verduurzaming van hun sportcomplex. Deze optie wordt onderzocht.”

Weten welke projecten er in De Ronde Venen spelen? Ga voor alle informatie over de bouwplannen en -projecten in de gemeente naar www.derondevenen.nl/bouwprojecten.

Op de foto: wethouder Rein Kroon (links) en Argonvoorzitter Ton GoedemoedAbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilnisbetaalbare woningencoronacoronacrisisgemeente de ronde venenongebruikte sportveldenrtv ronde venenseniorenwoningenSportstarterswoningensv argon mijdrechtsv hertha vinkeveentennisvereniging de ronde venertennisvereniging mijdrechtton goedemoedverduurzamen sportgebouwenvolkshuisvestingwethouder rein kroon


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×