Utrechtse molens open op nationale molendag

Regio – Benieuwd hoe een watermolen de voeten droog houdt, of hoe een korenmolen meel maalt? Tijdens de Nationale Molendagen op zaterdag 14 en zondag 15 mei vertellen de molenaars van Utrechts Landschap graag over de werking en geschiedenis van ‘hun’ molen.

Bij veel molens worden extra activiteiten georganiseerd en is de molen feestelijk versierd. In de provincie Utrecht staan 40 molens, waarvan Utrechts Landschap er 23 in beheer heeft. Tijdens de Nationale Molendagen bakken de vrijwilligers van een aantal molens pannenkoeken en kniepertjes, worden er kinderactiviteiten georganiseerd en zijn er extra rondleidingen.

Kijk hier voor een overzicht van de deelnemende molens op zaterdag, en kijk hier voor een overzicht van de deelnemende molens op zondag.

Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Er is dichtbij huis zoveel moois te vinden: weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, vogelrijke uiterwaarden en draaiende molens. Dat mag niet verdwijnen!

Op de foto: de Spengense molenAbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisagrarisch erfgoedCultuurerfgoederfgoed de ronde venenerfgoed provincie utrechtgemeente de ronde venenhistorielandschap erfgoed utrechtnationale molendagen 2022rtv ronde venenstichting utrechts landschap

Meer in dossier agrarisch erfgoed

Meer in dossier agrarisch erfgoed


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×