Vogelgriep en botulisme in de ronde venen

Op meerdere plekken zijn momenteel vogels met vogelgriep aangetroffen. Ook botulisme is volop aanwezig in de regio.

De Dierenambulance draait al wekenlang overuren. Zeker nu er op meerdere plekken in de regio botulisme en vogelgriep is geconstateerd is het erg druk. De vrijwilligersorganisatie moet zeer regelmatig dode eenden, ganzen en zwanen ophalen.

In Wilnis is deze week een zwanenfamilie met botulisme gevonden, de Dierenambulance was er op tijd bij om de dieren te redden. Vaak is het al te laat. “Laatst moesten we veertig dode eenden in één keer ophalen”, vertelt Miriam Bosman van de Dierenambulance. 

Warm weer

De gemeente roept inwoners op contact op te nemen als zij zieke of dode eenden aantreffen. Dan kan de buitendienst de dieren ophalen. Botulisme is te herkennen als watervogels verlammingsverschijnselen vertonen. De ziekte treedt vaak op als het langere tijd warm is geweest.

De Dierenambulance heeft momenteel botulisme vastgesteld in wateren in Wilnis en Waverveen. Ook in de nabijgelegen regio’s Uithoorn en Amstelveen zijn veel dode eenden met botulisme gevonden. De Dierenambulance adviseert mensen hun hond niet te laten zwemmen of water te drinken uit de sloten.AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisamstelveenbotulismeeendenuithoornvissenvogelgriepwaverveenWilniszwanenzwemwater

Meer in dossier amstelveen

Meer in dossier amstelveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×