Veilige fietsverbinding langs constructieweg in mijdrecht

Mijdrecht – Donderdag 12 januari jl. is een nieuw vrijliggend fietspad langs de Constructieweg in Mijdrecht feestelijk in gebruik genomen. Het nieuwe fietspad ligt aan de noordzijde van de Constructieweg, tussen het fietspad naar Hofland en de Veenweg. Met dit nieuwe fietspad is de gemeente een nieuwe veiligere fietsverbinding rijker.

Het vrijliggende fietspad is een veiligere fietsroute voor onder andere scholieren en fietsende werknemers van het Bedrijventerrein Mijdrecht. Daarmee wil de gemeente ook het fietsgebruik stimuleren. Wethouder Anja Vijselaar (Mobiliteit): “Veel scholieren maken gebruik van deze route. Het is niet wenselijk dat zij tussen grote vrachtwagens rijden. Met een vrijliggend fietspad voorkomen we dat. We zien ook het belang om het fietsen te stimuleren. Meer fietsers zorgt voor minder drukte op onze autowegen.”

Wethouder Vijselaar vervolgt: “We willen de bereikbaarheid van het Bedrijventerrein Mijdrecht verbeteren. De aanleg van dit fietspad zorgt daarvoor. We blijven ook aandacht vragen voor de bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de N201. De komende maanden gaat een extern bureau bijvoorbeeld de woon-werkrelaties in kaart brengen om ondernemend Mijdrecht beter bereikbaar te maken.“

Op 12 januari opende wethouder Anja Vijselaar het nieuwe fietspad. Dit deed zij samen met verschillende ondernemers die hun bedrijf hebben langs de Constructieweg, genodigden van de Vereniging Industriële Belangen De Ronde Venen (VIB) en het VeenLanden College. Ook het aannemersbedrijf Van Kessel dat de werkzaamheden uitvoerde was aanwezig bij de feestelijke opening van het fietspad.

Op de foto: Het nieuwe fietspad aan de Constructieweg in Mijdrecht werd feestelijk geopend.

Geplaatst door: Ferry MulderEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsaanleg fietspadaannemersbedrijf van kesselbedrijventerrein mijdrechtbevordering fietsgebruikconstructieweg mijdrechtfietsengemeente de ronde venenmobiliteitrtv ronde venenveenlanden college mijdrechtvib de ronde venenvrijliggend fietspadwethouder anja vijselaar

Meer in dossier aanleg fietspad

Meer in dossier aanleg fietspad


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×