Xanne van Lijf wint brons op Europees Jeugd Olympisch Festival

De 15-jarige Xanne van Lijf heeft een bronzen medaille gewonnen op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in Maribor, Slovenië. Ze deed mee als judoka in de klasse tot 70 kilogram.

“Ik kan het bijna niet geloven,” zegt Xanne nadat ze haar medaille heeft ontvangen. “Het is geweldig dat al het harde werk en de trainingen zijn beloond. Ik keek de hele week uit naar vandaag, mijn dag. Ik voelde me vanmorgen helemaal klaar en fit.” Ze versloeg haar eerste twee tegenstanders, waaronder de regerend Europees kampioen, maar verloor in de kwartfinale tegen de Bulgaarse Nadie Jaafar.

Daarna zette Xanne zich weer volledig in en won ze de twee volgende wedstrijden, waardoor ze kon strijden voor brons. “Er was een lange pauze, waarin ik wat heb gegeten en mijn hoofd leeggemaakt. Ik was er klaar voor, had er zin in en heb gewonnen! Ik ben ontzettend blij.”

Op zaterdag staat nog het mixed team-onderdeel voor Xanne en haar teamgenoten op het programma. Daarmee sluiten ze het EYOF in Maribor af. Het is voor Xanne een bijzondere ervaring om TeamNL te mogen vertegenwoordigen op dit sportevenement. “Het is geweldig om andere sporters te ontmoeten en te praten over elkaars sport. Ik heb bijvoorbeeld naar handbal gekeken en dat was behoorlijk intens, dat had ik nooit geweten. Zo leer je veel van anderen.”SportWilnis


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×