Automotive-centre Van Nieuwkerk vertrekt uit Mijdrecht

De van oorsprong Mijdrechtse autodealer Automotive-centre Van Nieuwkerk voegt haar vestigingen in Mijdrecht en Amsterdam samen en sluit het Mijdrechtse filiaal per 1 april 2024. Klanten zijn vanaf dat moment welkom in de andere vestigingen van Van Nieuwkerk in Amsterdam-Zuidoost, Hilversum en Alphen a/d Rijn. Zij zullen hier ook de vertrouwde gezichten blijven tegenkomen. Bovendien worden zij ontzorgd met wachtfaciliteiten en een vervangend vervoerservice.

Het Haan tankstation gaat onbemand verder. Dit betekent dat de shop sluit, maar dat tanken 24/7 mogelijk blijft.

Het autobedrijf, van oudsher gevestigd in Mijdrecht aan de kruising van de Rondweg en Bozenhoven, begon in 1967 als een familiebedrijf in autoverhuur. Al snel verwierf Van Nieuwkerk bekendheid als Honda-dealer en later ook als Mazda-specialist.

De beslissing om te vertrekken uit Mijdrecht is niet makkelijk genomen, zegt Rebecca van Nieuwkerk, de huidige eigenaresse van de onderneming: “Onze wortels en geschiedenis liggen diep verankerd in Mijdrecht, en een aanzienlijk deel van onze klanten komt uit De Ronde Venen. Het feit dat hier naar verhouding de meeste Honda’s en Mazda’s rijden in Nederland, is iets waar we enorm trots op zijn. In een tijd waarin honderden showrooms in Nederland hun deuren sloten, konden wij onze Hondashowroom (en Mazda-garage) in het relatief kleine Mijdrecht openhouden. Maar met alle extra eisen en investeringen voor autodealers wordt het lastig om een vestiging in een dorp levensvatbaar te houden. We willen onze klanten altijd de allerbeste service, kwaliteit en ervaring bieden, en richting de toekomst is dat beter mogelijk vanuit onze andere locaties. We hebben daarom besloten om de vestigingen in Mijdrecht en Amsterdam samen te voegen.”

“Van Nieuwkerk blijft zich inzetten om haar klanten te blijven ondersteunen en van dienst te zijn, zij het vanuit andere vestigingen. We kijken ernaar uit om onze relatie voort te zetten en de hoogste standaard van service en kwaliteit te blijven bieden aan onze Rondeveense klanten,” sluit Rebecca van Nieuwkerk af.

Wat er met het terreinen waarop nu nog de garage en de showroom staan gaat gebeuren is niet bekend.



AlgemeenDe Ronde VenenEconomieNieuwsautomotive centre van nieuwkerkrebecca van nieuwkerksamenvoegen vestigingensluiting vestiging mijdrecht

Meer in dossier automotive centre van nieuwkerk

Meer in dossier automotive centre van nieuwkerk


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×