Muzikale voorstelling 'Mijn avonturen met Ramses Shaffy'

Op 20 april treedt Gerard Alderliefste op met een muzikale voorstelling over Ramses Shaffy in ’t Oude Parochiehuis’ in Mijdrecht.

Gerard Alderliefste begeleidde Ramses Shaffy tijdens diens onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van zijn carrière. De revival van het lied ‘Laat me -Vivre’, door Shaffy en Alderliefste opnieuw opgenomen in 2005, leidde tot een reeks optredens door heel Nederland.

Gerard beschrijft de avonturen die zij onderweg beleefden en daarmee het ontstaan van een bijzondere vriendschap. Gerard vertelt erover in een muzikale voorstelling op 20 april a.s. in ’t Oude Parochiehuis in Mijdrecht. Hierin haalt hij herinneringen aan Shaffy op, ondersteund met foto’s en video’s. Dit op basis van het gelijknamige boek ‘Mijn Avonturen met Ramses Shaffy’ – Het verhaal van de toegift van zijn carrière’. Daarin lezen we als het ware mee in het dagboek van Gerard, uitgewerkt ter gelegenheid van Shaffy’s tiende sterfdag op 1 december 2019.

Gerard Alderliefste maakt natuurlijk ook muziek. Er is (samen-)zang, begeleid op piano en/of gitaar. Maria Eldering speelt viool en er is (indien mogelijk) rode wijn en kroepoek, waar Ramses zo gek op was.

De voorstelling start om 20:00 uur. Kaartjes kosten € 15 en zijn te bestellen op www.cultuurhuismijdrecht.nl.

Gerard Alderliefste trad acht jaar lang in de Nederlandse theaters op met zijn band Alderliefste. Hij is bekend van hits als ‘Une belle histoire’, samen met Paul de Leeuw, en ‘Laat me – Vivre’ met Ramses Shaffy en Liesbeth List. Vanaf 2016 toerde hij met buurman en muzikale vriend Cor Bakker met de theatershow ‘En route’. En sinds 2018 toert hij samen met zijn band met het theaterprogramma ‘Une belle histoire’.AlgemeenCultuurDe Ronde VenenNieuwsgerard alderliefsteramses shaffy

Meer in dossier gerard alderliefste

Meer in dossier gerard alderliefste


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×