Foto: provincie Utrecht

Commissaris van de Koning zoekt herbenoeming

Op 1 februari 2025 eindigt de eerste ambtstermijn van commissaris van de Koning Hans Oosters. Afgelopen week heeft minister Hugo de Jonge van BZK hem gevraagd of hij voor herbenoeming in aanmerking wil komen. Hans Oosters heeft de minister daar volmondig ‘ja’ op geantwoord. Daarna  heeft hij Provinciale Staten hiervan op de hoogte gesteld.

“Ik heb van harte de ambitie, de inspiratie en de energie om in een volgende ambtstermijn samen met u en vele anderen in onze mooie provincie te blijven werken aan het welzijn van onze inwoners. Graag draag ik bij aan de kwaliteit, zichtbaarheid en zeggingskracht van het openbaar bestuur. Het is een voorrecht om deze rol te mogen vervullen,” aldus Hans Oosters in zijn brief aan PS.

De minister zal op korte termijn PS vragen om de zogenoemde herbenoemingsprocedure te starten.AlgemeenDe Ronde VenenNieuwsRegiocommissaris van de koninghans oostersherbenoeming cvdk


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×