Twirlster Bente naar Europees Kampioenschap ShowTwirlen

Tijdens het Nederlands Kampioenschap ShowTwirl op 11 mei in Almere heeft de 11-jarige Bente van Ballegooij, lid van TwirlPower, onderdeel van Muziekvereniging VIOS, zich weten te plaatsen voor het Europees Kampioenschap. Ze behaalde een zilveren medaille en mag deel gaan uitmaken van de Nederlandse equipe.

Heel showtwirlend Nederland had zich op 11 mei verzameld in Almere voor het Nederlands Kampioenschap ShowTwirl. Bente beoefent dit onderdeel nu anderhalf jaar en had zich in haar categorie geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap.

Tijdens deze wedstrijd werden ook de tickets voor het Europees Kampioenschap verdeeld. Om hiervoor in aanmerking te komen moest je wel een podiumplaats halen, dus goud, zilver of brons winnen. En je moest de minimale plaatsingspunten behalen.

ShowTwirl is een combinatie van twirlen (draaien) met de baton en met accessoires. Het geheel moet een verhaal vertellen. De routine van Bente gaat over een boze heks die een lieve heks wil worden. Met haar routine van 2 minuten vliegt Bente met haar bezem over de vloer, brouwt ze een toverdrank en lukt het haar bijna om in een lieve heks te veranderen. Vele uren van training zitten er al in deze show.

Op deze belangrijke dag ging de show erg goed en wat er misging met de attributen wist Bente tijdens de show onzichtbaar voor de jury op te lossen. En na een lange dag was daar de prijsuitreiking en kreeg Bente een zilveren medaille omgehangen voor haar 2e plaats en kreeg zij het felbegeerde EK ticket.

Van 10 t/m 13 oktober a.s. gaat Bente het in Eindhoven opnemen tegen deelnemers uit 12 landen. Het is haar eerste Europees Kampioenschap. Bijzonder detail is dat haar moeder, die toen bij VIOS Mijdrecht lid was, in 2003 haar eerste EK draaide met ShowTwirl, onder leiding van dezelfde trainster als Bente nu heeft.

 AlgemeenCultuurDe Ronde VenenNieuws


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×