Beheervrijwilligers aan het werk op Fort bij Abcoude

Natuurmonumenten zoekt nieuwe vrijwillige fortbeheerders

Steek jij graag de handen uit de mouwen en wil je lekker fysiek bezig zijn? Ben jij een echt buitenmens met hart voor cultureel erfgoed? En woon jij in of vlakbij het Vechtplassengebied? Dan is de functie van beheervrijwilliger op de forten misschien iets voor jou!

In de beheereenheid Vechtplassen van Natuurmonumenten liggen maar liefst zeven forten, behorend tot het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Prachtige natuurrijke gebiedjes met een hoge biodiversiteit, waar veel dieren en planten een thuis vinden. Om de forten zo natuurrijk te houden, heeft Natuurmonumenten een speciale vrijwilligersploeg, die het groenonderhoud doet. Je gaat onder meer aan de slag op Fort bij Abcoude, Fort Nieuwersluis en Fort Waver-Amstel.

Samen met de andere vrijwilligers draag je bij aan de instandhouding en beleving van de zeven forten en beide waterlinies. Dat doe je onder andere door te maaien, maaisel van de hellingen te harken, te snoeien en onkruid te verwijderen. Maar je houdt je ook bezig met kleine  0nderhoudsklusjes als scharnieren smeren, schilderen, hekje maken, etc.

Natuurmonumenten zoekt mensen die op dinsdag of woensdag van 09:00 tot ongeveer 14:00 uur aan de slag willen op één van haar forten. Je bent in staat en houdt ervan om je fysiek in te spannen in de natuur. Je kunt met een bosmaaier en/of andere machines omgaan of vindt het leuk om dit te leren.

Je gaat deel uitmaken van een leuk team (ca. 7-10 personen). Natuurmonumenten zorgt voor geschikte kleding en je kunt jouw reiskosten declareren. Indien nodig verzorgt Natuurmonumenten een cursus, waarin je leert veilig om te gaan met machines en gereedschap. Daarnaast organiseert Natuurmonumenten elk jaar een vrijwilligersuitje. Om de forten van Natuurmonumenten beter te leren kennen, nodigen zij je bovendien uit mee te lopen met één van haar rondleidingen.

Heb je interesse voor de functie van beheervrijwilliger op de forten, of heb je nog vragen hierover? Neem dan contact op met Rick de Heer, beheerder forten, per e-mail via r.deheer@natuurmonumenten.nl of telefonisch op 06 57 44 85.



AlgemeenCultuurDe Ronde VenenNieuws


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×