Regenachtige start van AJOC

De tweede editie van de comeback van AJOC was afgelopen weekend weer. Het festival was niet uitverkocht, wat mogelijk te maken had met het vreselijke weer in de late avond. Desalniettemin werd het weekend goed afgetrapt, ‘Als het bier maar koud staat’. 

AJOC was sinds 1983 een jaarlijks muziekfestival in Mijdrecht. Door teruglopende bezoekersaantallen en oplopende verliezen werd in december 2012 aangekondigd dat er geen nieuwe edities meer zouden komen. In 2014 en 2015 werden er kleinschalige festivals georganiseerd genaamd “Back to Basic” en toen vorig jaar was AJOC weer helemaal terug. 

AJOC Next Generation was vorig jaar zo’n succes dat het dit jaar weer een weekend vol feest was. 

 

Heel het weekend had een ruwe start. De dagen ervoor kwam het met bakken uit de lucht, dus het veld waar het festival plaatsvond was al erg nat. Op vrijdagavond zelf werd het nog erger, rond half tien begon het te regenen en door de avond heen werd het alleen maar erger. Maar toch hield dat de bezoekers niet tegen, de hele tent stond toen de regen begon in no time vol. Er was zelf een mevrouw uit Roemenië aanwezig bij het festival, ‘I love that all the people  are smiling. This festival is so good, I want to recommend this festival in my country.’

 

De avond was gevuld met verschillende artiesten. Ondanks dat DJ Rob van Dijk kort voor het festival had afgezegd, was dit snel opgelost door de artiesten wat te schuiven in het schema. ‘Ja, het is natuurlijk niet netjes, maar we kunnen er nu niks anders aan doen behalve ervoor zorgen dat de avond leuk is gevuld’, meldt de organisatie. 

 

Dat was gelukt, de bezoekers zongen hardop mee met de muziek, dansten met elkaar en genoten van een drankje. ‘Het meest gezellige feest van De Ronde Venen, en oh wat ben ik blij dat het staat’, vertelt Daan van Scheppingen, deel van de organisatie. 

 

Zaterdag werd er ‘s avonds weer gedanst en gezongen op de muziek en zondag was de dag volgepland met allerlei activiteiten voor de kinderen. 



Algemeen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×