Wijzer worden met DigiD cursus

Het lijkt zo vanzelfsprekend om online belastingaangifte te doen of om je via DUO in te schrijven bij een opleiding. Bijna alles is digitaal, maar niet voor iedereen is dat even eenvoudig. De bibliotheek in Mijdrecht geeft daarom dan ook een DigiD cursus om die mensen te helpen. ‘Voorheen vroeg ik mijn zoon hiervoor en nu kan ik het zelf doen’.

In een cursus van vier weken leer je hoe je DigiD moet gebruiken op verschillende vlakken waar dit nodig is. De cursus is er voor iedereen die er moeite mee heeft, het is zelfs niet erg als je nog geen DigiD hebt. ‘Vooral senioren nemen deel aan de DigiD cursus, zij zijn over het algemeen zeer positief over de cursus’, aldus Saskia Wilmes, Projectleider Sociaal Domein, Bibliotheek Mijdrecht.

Onze wereld wordt steeds moderner en digitaler. De coronacrisis heeft dit proces versneld, toen moesten we allemaal ineens online vergaderen, boodschappen doen en bestellen op het terras via een QR-code. Die crisis ligt alweer zo’n twee jaar achter ons, maar deze gewoontes van toen zitten er nu nog steeds in. Voor de jonge generatie is dit makkelijk te volgen, maar voor mensen die het anders kennen en de wereld zelfs kennen zonder digitale apparaten is het moeilijker om te volgen. 

“Het is bekend dat in het hele land mensen onvoldoende digitale vaardigheden hebben, maar ze niet altijd gemotiveerd zijn om dat te gaan leren. Er is toch een drempel om de stap te zetten naar bijvoorbeeld zo’n cursus DigiD. Daar is zeker belangstelling voor,” vertelt Saskia Wilmes

Deelnemers zijn erg tevreden met wat zij bij de cursus te leren krijgen, zo vertelt Saskia Wilmes het volgende: ‘Alle deelnemers geven aan na afloop van de cursus veel minder bang te zijn iets verkeerd te doen als ze de e-overheid gebruiken.’ Een van de deelnemers geeft aan dat zijn mening over overheidssystemen is veranderd: ‘Mijn visie op ‘de overheid’ systemen zijn veel betrouwbaarder, klantvriendelijker en meer ‘to the point’ dan het beeld dat ik had!’



Algemeen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×